Meclis'te kucak skandalı!

İrlanda Meclisi'nde iktidardaki Fine Gael partisinin iki milletvekilinin karıştığı kucak skandalı günün konusu oldu.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 14:53
Abone Ol google-news

İrlanda Meclisi'nde önceki gün kürtaja sınırlamalar getirilmesinin tartışıldığı Meclis oturumu sırasında Tom Barry adlı milletvekili yine aynı partiden arkadaşı olan Aina Collins adlı kadın milletvekilini yanından geçtiği sırada kolundan çekerek kucağına oturttu.

Kadın milletvekili bu "şaka" karşısında herhangi bir tepki göstermeyerek hemen kalktı ve kendi sırasına gitti. Daily Telegraph'ın haberine göre, skandal "şaka" iktidardaki Fine Gael-İşçi Partisi koalisyonunun İrlanda tarihinde ilk kez kürtaja sınırlamalar getirmek üzere toplandığı önceki geceki oturumda meydana geldi. Sabaha kadar süren oturuma kısa bir ara verilmesinden sonra tekrar devam edilmek üzere milletvekillerinin yerlerine geçtiği sırada, Tom Barry sırasına gitmek üzere yanından geçen Aina Collins'i bir anda kolundan çekerek kucağına oturttu.

Kadın vekil hiçbir şey olmamış gibi kucaktan kalkıp yerine gitti. Bu arada ülke tarihinde kürtaja ilk kez sınırlama getiren yasa da sabaha karşı Meclis'ten geçti. Ancak kucak "şakası"nı atlatmak o kadar kolay olmadı. Medyaya yansıyan görüntüler üzerine Tom Barry tek amacının şakalaşmak olduğunu belirterek, hem kadın milletvekilinden hem de kamuoyundan özür diledi. Barry'nin partisi Fine Gael de "eşek şakası" olarak nitelenen "şaka"dan dolayı vekilin özür dilemesinin yeterli olduğunu ve başka bir cezai işlem
uygulanmayacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler