Eskişehir Valiliği'nden "Korkmaz" açıklaması

Eskişehir Valiliği, "Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişiler için haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyumuzun şüphesi olmamalıdır" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 15:42
Abone Ol google-news

Eskişehir'de darbedildikten sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'la ilgili Valilik'ten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili her ihtimali değerlendirmek üzere idari soruşturma açılmıştır ve soruşturma devam etmektedir. Gerek adli gerekse idari soruşturma sonuçlandığında merhum öğrencimizin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişilerin kimlikleri ne olursa olsun haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyumuzun şüphesi olmamalıdır."

Emiyet'ten "eksik görüntü" açıklaması

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü de Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin, bölgedeki tüm kameralardan alınan ham görüntülerin incelenmeden savcılığa teslim edildiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce, Türk Polis Teşkilatı Twitter hesabından yapılan açıklamada, Eskişehir'de eylemler sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili soruşturmanın, bizzat Cumhuriyet Savcılığınca yürütüldüğü belirtildi.

Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda bölgedeki tüm kameralardan alınan ham görüntülerin incelenmeden savcılığa teslim edildiği kaydedilen açıklamada, basında yer aldığı şekilde CD'nin kırılmasının veya içeriğine müdahalenin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "İddia edilen eksik görüntünün olay yerindeki otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da devam etmektedir. Soruşturmayla ilgili kriminal ve bilirkişi süreci teşkilatımız dışında yürütülmektedir" ifadesine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler