Otomobil sporları da krizden etkilendi

Bütün dünyayı etkisi altına alan küresel mali kriz, Türkiye'de otomobil sporlarına da darbe vurdu. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, otomobil sporlarının en az derecede krizden etkilenmesi için gerekli önlemleri almaya başladıklarını belirtti.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

Küresel mali kriz, Türkiye'de otomobil sporlarına da darbe vurdu. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, küresel mali krizin, 2009 yılı faaliyetlerini olumsuz etkilemesinden endişe ettiklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak soruları yanıtlayan Tahincioğlu, Türkiye'de otomobil sporlarının en az derecede krizden etkilenmesi için gerekli önlemleri almaya başladıklarını belirtti.

Yapılacak organizasyonlarda, yarışlara katılacak pilotların lisans ücretlerinin düşürülmesi, yarış günlerinin ve kilometre uzunluklarının azaltılması gibi önlemleri ilk etapta uygulamak istediklerini kaydeden Tahincioğlu, ''Yine krizden daha az etkilenebilmek için yarışları, 2009 yılının ikinci dönemine düzenlemek istediklerini'' ifade etti.

Krizin, dünyada otomobil sporları sponsorlarını ve bu sponsorların Türkiye'deki ayaklarını da olumsuz etkilediğini hatırlatan Tahincioğlu, 2009 yılındaki krizden güçlenerek çıkıp, 2010 ve 2011 yıllarında daha etkili olmak istediklerini söyledi.

Tahincioğlu, ''Maalesef, kriz yüzünden, 2009 yılı atılım yılı değil, durumu idare etme yılı olacak'' diye konuştu.

Federasyon başkanlığına 2008 yılının sonunda bir daha aday olmak istememesine rağmen, bu işte başarılı olacak ve uluslararası tecrübeye sahip başka bir adayın çıkmaması ve kendisine yapılan talepler doğrultusunda tekrar seçilip başkan olduğunu hatırlatan Tahincioğlu, bu konuda özetle şunları söyledi:
''Bir kaç aday bu işe soyunacağına dair önce beyanat verdi. Belki daha sonra kriz yüzünden vazgeçmiş olabilirler, tamamen haksız da değiller. Ben de etkilendim, bütün Türkiye etkilendi. Ancak, Türkiye'de bir kural var, seçimlere aday katılmadığı takdirde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün başkanı ataması gerekiyor. Bu bizim için iyi olmazdı. bu konuları bilmeyen birisine bırakmak doğru olmazdı. Federasyon üyeleri benim devam etmem için ısrar etti. Bu ortama gelinmesi sonucu, çözüm açısından kalalım dedim, ama şimdilik başkanlık koltuğun oturuyorum. Kriz yüzünden kolay olmayacak ama bunu bir dönem daha yapacağım, ve görevimi ve sorumluklarımı yerine getireceğim.''

Tahincioğlu, Formula-1 yarışlarının İstanbul'da, iki yılda bir yapılan 14 ayaklı dünya ralli şampiyonasının ise Antalya'da düzenlenmesi konusundaki başarılı ve etkin lobi çalışmaları ile tanınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler