Sri Lanka'da çatışmalar durmuyor

Güney Asya'da Hint Okyanusu'nda bir ada ülkesi olan Sri Lanka'da çatışmalar durmuyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Sri Lanka'da hükümet güçleri ve Tamil Kaplanları arasındaki çatışmalarda geçen ay 2 bin sivilin hayatını kaybettiğini, 5 bin sivilin yaralandığını açıkladı.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 09:15
Abone Ol google-news

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Sri Lanka'da askerlerle Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) arasındaki çatışmalarda geçen ay 2 bin sivilin hayatını kaybettiğini, 5 bin sivilin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, sivil ölümlerinin büyük artış gösterdiği belirtildi ve ''sivillere yönelik bu savaş sona ermeli'' denildi. Örgüt, askerleri, hastane ve güvenli bölge ilan edilen yerleri vurmakla suçlayarak, Sri Lanka hükümetine, ''ülkenin kuzeyindeki savaş bölgesinde rastgele yapılan topçu ateşini durdurması'' çağrısında bulundu.

Açıklamada, Tamiller de ''savaş bölgesinden kaçmaya çalışan sivillere engel olmakla ve aldıkları her yenilgiden sonra sivillere daha zalim davranmakla'' suçlandı. Hükümet de Tamiller de bu iddiaları kabul etmiyor.

BM Genel Sekreteri'nin insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes da bölgeyi ziyaretinde, çatışmaların ortasında kalan Tamil sivillerinin durumu konusundaki endişelerini dile getirdi ve her iki tarafı, sivillere zarar vermemek için çaba göstermeye çağırdı.

Öte yandan Tamil gerillaları, perşembe günü 34 sivilin askerlerin topçu ateşinde hayatını kaybettiğini, tutsak bir askerin de hava saldırısında öldüğünü açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler