Hizmetlilere memur kadrosu talebi

Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan hizmetlilere memur kadrosu verilmesi için Maliye Bakanlığı'nın onayına ihtiyaç olmadığının belirtilmesi Türk Sağlık-Sen'i harekete geçirdi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 09:15
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen, hizmetli personelin memur kadrosuna geçirilmesi için kampanya başlattı.Türk Sağlık-Sen yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'a yapılan ziyaretin ardından, ''Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan hizmetlilere memur kadrosu verilmesi için Maliye Bakanlığı'nın onayına ihtiyaç olmadığının belirtilmesi üzerine'' bir dilekçe kampanyası başlatma kararı alındığı bildirildi.

Açıklamaya göre, kampanya için hazırlanan dilekçelerde, Sağlık Bakanlığı'nın hizmetlileri memur kadrosuna geçirmek için Maliye Bakanlığı'ndan kadro talep etmesine gerek olmadığı savunularak, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosuna geçen memurların kadrosunun boş kaldığına, ayrıca 2008'de 15 bin 190 memurun Sağlık Bakanlığı'ndan emekli olarak veya istifa ederek ayrıldığına dikkat çekildi.

Üniversite mezunu insanların hizmetli kadrosunda görev yapmak durumunda kaldığına yer verilen dilekçelerde, çeşitli nedenlerle boşalan kadrolara hizmetlilerin memur olarak atanabileceği kaydedildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de hizmetli personelin, yurdun dört bir yanından dilekçeleri doldurup sendikaya gönderdiklerini ifade etti.

Kahveci, şunları kaydetti: ''Edirne'den Kars'a kadar memur olarak çalışan fakat kadrosu hizmetli olan çalışanlarımız imzaladıkları dilekçeleri bizlere gönderiyorlar. Üniversite mezunu olup da hizmetli kadrosunda olanlar var. Bu kişilere memur kadrosu verilmesi, kamu yararı ve hizmet gerekleri açısından uygun olacaktır. Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda yoğun bir hazırlık içerisindeyiz. Çalışmalar yapıyoruz. Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ ile yapacağımız görüşmede de bu çalışmamızı ve dilekçeleri sunarak hizmetli kadrosundaki personele memur kadrosu verilmesini isteyeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler