Hamami'yi El-Kaide'nin öldürdüğü doğrulandı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Muhammed Kemal Hamami adlı komutanın El-Kaide bağlantılı "Irak ve Şam İslam Devleti" örgütü tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 09:37
Abone Ol google-news

ÖSO Birleşik Komutanlığı sözcülerinden Kasım Sadeddin, Irak ve Şam İslam Devleti örgütü mensuplarının, operasyon için Lazikiye'ye giden El-İzz bin Abdusselam Tugayları Komutanı Muhammed Kemal Hamami'yi öldürdüğünü söyledi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri'nden (LCC) yapılan yazılı açıklamada da Hamami suikastı kınanarak, "Irak ve Şam İslam Devleti" örgütünün, bu gibi ihlalleri rejimin kontrolünde olmayan birçok bölgede gerçekleştirdiği, öldürmeye varan şiddet olaylarına başvurarak görüşlerini Suriyelilere dayatmak istediği ve kafalarda örgütün amacına ilişkin soru işaretleri oluştuğu ifade edildi.

Açıklamada, "Devrimin geleceğine yansıyacak bu gibi ihlaller, kontrolü dışındaki bölgeleri kaosa sürüklemek isteyen rejime fayda sağlıyor. İhlallerin önünde geçilmemesi halinde devrimciler ile halk arasındaki ilişkiler olumsuz yönde etkilenecek" denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler