Yayınevi cinayetlerinin 15. duruşması başladı

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 15. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma nedeniyle, sabah saatlerinden itibaren Malatya Adliyesi çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan üç kişinin ölümüyle ilgili davanın 15. duruşması başladı.

Tutuklu sanıklar Emre Günaydın (19), Salih Gürler (20), Abuzer Yıldırım (19), Cuma Özdemir (20) ve Hamit Çeker (19), jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Duruşmaya, müdahil avukatlar ve sanık avukatları katıldı. İlk defa çok sayıda jandarma ekibi, adliye çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.

Duruşmayı izlemek üzere adliyeye gelen Zirve Yayınevi avukatı Özgür Çetin, adliye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın azmettiricisi olarak tutuklanan Hüseyin Yelki'nin bazı basın organlarında Zirve Yayınevi'nin eski çalışanı olarak belirtilmesini hatırlatarak, bu haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi. Özgür Çetin, ''Hüseyin Yelki, Zirve Yayınevi çalışanı değil'' dedi.


Davadan notlar

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan, sanık avukatları ve müdahil avukatların sözlü olarak tanık talebinde bulunduğu duruşmada, sanık avukatlarından Soner Demirci, sanıkların kaldığı yurtta öğrenci olan bir kişinin de tanık olarak dinlenmesinin doğru olacağını söyledi.

Bunun üzerine, sanık Emre Günaydın'ın avukatı Niyazi Tokmak, talep edilen tanıkların mahkeme sürecine katkıları olmayacağını ileri sürerek talebin reddini istedi.

Müdahil avukat Hafize Çobanoğlu da sanıklardan Abuzer Yıldırım'ın telefonuyla görüşme yaptıkları belirlenen Cumhuriyet Savcısı Refik Hakan Başverdi ve özel harekat polisi Canan Koç Bağrıaçık'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Sanık Emre Günaydın ise öldürülen Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel'in kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ile Onur Dulkadir, Erkan Yılmaz, Mustafa Günaydın, Zeki Dağ, Burcu Polat, Hamit Özpolat, Ruhi Abat, Salih Demir ve Mehmet Çolak'ın bir sonraki celsede tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Duruşmada, Malatya'daki dava ile İstanbul özel yetkili cumhuriyet savcılığında sürdürülen soruşturma arasında bağlantı olup olmadığına ilişkin yazının cevabının beklenmesine de karar verildi. Duruşma 13 Nisan'a ertelendi.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı.

Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından olayın azmettiricileri olduğu gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler