Kerkük'te patlama: 38 ölü!

Ulusal Irak Haber Ajansı, Irak güvenlik güçleri'ne dayandırarak verdiği haberde, Kerkük'te bir kafede yaşanan patlamada 38 sivilin öldüğünü, 35 sivilin ise yaralandığını bildirdi.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 10:13
Abone Ol google-news

Güvenlik güçlerinden bir kaynak, dün akşam Kerkük'teki Clasico Kafe'de, bombalı yelek giyen canlı bir bombanın üzerindeki bombayı patlatması sonucu 38 kişinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle yarışmalar ve popüler oyunlar düzenleyen Clasico Kafe, Kerkük'ün en ünlü kafelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Kafeler kapatıldı

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde bir kafede meydana gelen patlamanın ardından emniyet güçlerinin, ikinci saldırı ihtimaline karşı kentteki kafelerin açılmasına izin vermediği bildirildi.

Kerkük'teki kafe sahipleri, başka bir saldırı düzenlenmesi endişesiyle, emniyet tarafından ikinci bir emre kadar bütün kafelerin kapatıldığının kendilerine iletildiğini belirtti.

Kafe sahibi Nevrus Mahmud, "Emniyet yetkilileri ikinci bir emre kadar kafeyi açmamamı benden istedi" dedi.

Patlamanın gerçekleştiği mahallede oturan Ekber Muhammed Rıza da kılınacak cenaze namazında toplanacak kalabalığa da saldırılmasından endişe ettiklerini anlattı.

Dün meydana gelen patlamaya da değinen Rıza, ölenlerin 13 ila 38 yaş arası kafeye gelen gençlerden oluştuğuna dikkati çekti.

Öte yandan cenaze törenleri için hazırlıkların yapıldığı kentte, halkın tedirgin olduğu ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler