Gürcistan, Avrupa'dan yardım istiyor

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, Gürcistan-Rusya ilişkilerinin düzeltilmesi için Avrupalı müttefiklerinin yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 12:40
Abone Ol google-news

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, Batum'da düzenlenen "Gürcistan'ın Avrupa Yolu" isimli uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, ülkesinin dış politikada izlediği yol ve Rusya ile sürdürdükleri normalleşme sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Gürcistan'ın, NATO ve Avrupa-Atlantik entegrasyon politikasını seçtiğini ve bunun gerçekleşmesi için aralıksız olarak çalıştıklarını söyleyen İvanişvili, bu sürece paralel olarak da Rusya ile diyalog sürecini başlattıklarını kaydetti.

Eşzamanlı olarak yürütülen bu süreçlerin, ekonomik ve kültürel bağları da kapsayan belirli pragmatik sonuçlar doğurduğunu belirten İvanişvili, "Rusya ile ilişkilerimizin bir an önce normalleşmesini istiyoruz. Bunun için Avrupalı müttefiklerimizin yardımına ihtiyacımız var" dedi.

2008 yılında Abhazya ve Güney Osetya'nın tek taraflı bağımsızlıklarını ilan etmesi ile Gürcistan ve Rusya arasında sorunlar yaşanmış, Gürcistan'ın bu bölgelere asker çıkarmasının ardından Rusya da karşı atağa geçerek Gürcü ordusunu geri püskürtmüştü.

Gürcistan'ın yenilmesi ile sonuçlanan kısa savaşın ardından iki ülke arasındaki tüm ilişkiler kesilmiş, Gürcistan'da 2012'de yaşanan iktidar değişiminin ardından, Başbakan İvanişvili, Rusya ile ilişkilerini normalleştireceklerini söylemişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler