'O' PKK'lileri açıkladı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, PKK'li teröristin cenazesinde objektiflere takılan silahlı teröristlerle ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 15:31
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Güngören Askerlik Şubesi’nin açılışına katıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı açılış töreni sonrasında Bakan İsmet Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şırnak'ta eli silahlı PKK'liler

Bir gazetecinin, “Şırnak’ta bir PKK’linin cenazesinde yine eli silahlı ve bellerinde el bombaları ile dolaşanlar var. Bu görüntülere ne diyeceksiniz?” sorusu üzerine Bakan Yılmaz, “Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinde suç işleyenler muhakkak karşılığını bulur. Resmi gördük. Bu resmi gördükten sonra emniyet güçlerimizin ne yapması lazım? Suç işleyenleri, hukuk devletine aykırı davrananları tespit edip yargı önüne getirmek. Daha önce İstanbul’da da eli palalı insanlar sokaklara çıktılar. Ne oldu? Savcı tutuklanmasını talep etti. Hakim serbest bıraktı. Hukuk düzeni içinde savcı itiraz etti. Sonra tutuklama kararı verildi. Bu kişi yurtdışında olabilir daha sonra geri gelebilir ama hukuk düzeni. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinde milletimiz sabırlı olsun.Hukuk devletinde hak yerini bulur ama bir süreç alır. Sabır gösterirsek Türkiye bugünden daha iyi olacaktır. Milletimizi rahatsız etmiştir” dedi.

Çekilen PKK'li sayısı

Çözüm süreci kapsamında Türkiye’den çekilen PKK’lilerın sayısı sorulan Bakan Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklama yaptığını belirtti. Türkiye’de şu anda hiçbir eve şehit gelmediğine dikkat çeken Yılmaz, “O Mehmetçiği annesine sorun. Siz evladınızı neye değişirsiniz diye bir sorun. Biz Türkiye’ye barış gelsin, huzur gelsin, kimsenin ocağına ateş düşmesin diyoruz” diye konuştu. Gazetecilerin, “Başbakan Erdoğan’ın verdiği rakamdan sonra bir artış var mıdır?” şeklindeki soruya ise, “Aynı değildir muhakkak artış vardır ancak Başbakanımızın söylediği rakam doğrudur” diye yanıt verdi.

Millet istiyor ki, yapanın cezası hemen verilsin

30 yıldır terör sorununun yaşandığını vurgulayan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Milletimiz sabırlı olsun. Hukuku ihlal edenler er geç mutlaka adalete teslim edilir, adalette gereğini yapar. Millet istiyor ki, yapanın cezası hemen verilsin. Hukuk devleti bu değildir. Hukuk devleti biraz sabır gerektirir. Hukuk devleti suçluya da savunma hakkı verir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler