Barajlar doldu ama...

Son zamanlarda artan yağışlarla birlikte Aydın, Denizli ve Muğla'daki barajların doluluk oranında büyük oranda artış yaşandı. Barajların dolması yüzleri güldürdü ancak birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 10:36
Abone Ol google-news

DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 Şubat itibariyle Muğla'daki Geyik Barajı'nda geçen yıl yüzde 56 olan doluluk oranının bu yıl yüzde 100'e, Mumcular Barajı'nda yüzde 34'den yüzde 45'e ulaştığını belirtti.

Denizli'deki Işıklı Gölü'ndeki doluluk oranının yüzde 52'den 75'e, Adıgüzel Barajı'nda yüzde 18'den 19'a ulaştığını kaydeden İndap, doluluk oranının Aydın'daki Kemer Topçam Barajları'nda yüzde 49'dan 65'e, Karpuzlu Yaylakavak Barajı'nda yüzde 76'dan 85'e yükseldiğini söyledi.

Buna karşılık Denizli'deki Gökpınar Barajı'nda yüzde 56 olan doluluk oranının yüzde 50'ye düştüğünü bildiren İndap, bu yıl işletmeye açılan Muğla'daki Bayır Barajı'nda yüzde 86 ve Denizli'deki Cindere Barajı'nda yüzde 14'lük doluluk oranına ulaşıldığını kaydetti.

İndap, geçen yıl aynı dönemde barajlarda toplam 626 milyon metreküp su varken, bu yıl 814 milyon metreküp su bulunduğunu ifade ederek, geçen yıl yüzde 31 olan toplam doluluk oranının bu yıl yüzde 40 olarak gerçekleştiğini belirtti.

 

2 günde metrekareye 60 kilogram yağış düştü

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede son 2 günde metrekareye 60 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle Bodrum'un Turgutreis beldesi Kadıkalesi mevkisinde 18 villanın bulunduğu sitenin bahçesi su altında kaldı. Yetkililer, hafta sonu ilçede yağış beklenmediğini, hava sıcaklığının gündüz 10, gece 8 derece civarında olmasının beklendiğini bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler