Patlamanın nedeni alkol buharının tutuşması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dün parfümeri dükkanında meydana gelen patlamayla ilgili olarak yürüttüğü ilk incelemesini tamamladı. Patlamanın alkol buharının tutuşmasıyla meydana geldiği saptandı.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 10:41
Abone Ol google-news

Eskişehir'de dün meydana gelen patlamanın depo ve imalathane olarak kullanılan iş yerinin üst katındaki kolonya ve parfümlerin neden olduğu alkol buharının tutuşmasıyla meydana geldiği saptandı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Yeter, Deliklitaş Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nde dün meydana gelen patlamanın sebebini araştırdıklarını belirterek, ilk incelemenin tamamlandığını bildirdi.

Patlama ve yangının çıkış nedenini detaylı olarak araştırmaya devam ettiklerini ifade eden Yeter, şöyle konuştu:

''Parfümeri dükkanının yanında çay ocağı var. Patlamanın buradaki tüplerden kaynaklandığı söylendi. Bu doğru değil. Tüplerin bağlantısı yok. Dükkanda boş olarak duruyor. Dolayısıyla tüplerin patlamayla ilgisi yok. Patlamamışlar da. Çaylar elektrikli ocakla yapılıyormuş. Patlamanın doğal gazdan kaynaklandığına dair bir bulguya da rastlamadık. Zaten binanın doğal gaz bağlantısı yok. Patlamanın, depo ve imalathane olarak kullanılan iş yerinin üst katındaki kolonya ve parfümlerin dolumu sırasında ortaya çıkan alkol buharının tutuşmasıyla meydana geldiğini saptadık.''

Yeter, parfümeri satışı için ruhsat alan iş yerinin üst katında akaryakıt katkı maddeleri tespit ettiklerini belirterek, incelemenin çok yönlü sürdüğünü bildirdi.
 

''Konuyu çok yönlü araştırıyoruz"

İl Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ifade eden Karaburun, ''Olay yerinde görevli emniyet güçleri ve itfaiye ekiplerinden patlamanın oluşuyla ilgili bilgi aldım. Konuyu çok yönlü olarak soruşturuyoruz'' dedi.


''Ruhsat sadece parfümeri satışına izin vermiyor"

Merkez Odunpazarı İlçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı, 21 Mayıs 2003 tarihinde müracaatçı Zeliha Efecan'ın parfüm satışı için ''Efecan Kozmetik'' adlı firmaya ruhsat aldığını belirterek, söz konusu iş yerinde rutin ve rutin dışı denetimler yapıldığını kaydetti.
Zabıtanın kontrollerde herhangi bir sorunla karşılaşmadığını anlatan Sakallı, ''Bugüne kadar bize bu iş yeriyle ilgili herhangi bir şikayet gelmedi. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmışız. Bizden aldığı ruhsatın dışına çıkıp kaçak imalat yaptıysa onu bilemem. Araştırmalarımız sürüyor. Mevcut ruhsat sadece parfümeri satışına izin veriyor. İş yerinden akaryakıt katkı maddeleri çıkmasını da araştırıyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler