"Başbakan'ın borcunu devlet ödedi"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Danıştay 10. Dairesinin kararı doğrultusunda, Kızılayın eski Genel Başkanı Ertan Gönen ile ilgili 46 bin liralık manevi tazminatın, Başbakan ve İçişleri Bakanı yerine, İçişleri Bakanlığı Ankara Dernekler İl Müdürlüğü'nden tahsil edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 10:56
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 59 ve 60. Hükümetler döneminde, önemli ve kritik yargı kararlarının uygulanmadığını kaydetti.

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Başbakanlık Müsteşarı gibi bürokratların, 23. Dönemde milletvekili yapılarak, dokunulmazlık zırhına büründürüldüğünü ifade eden Kart, yargı kararlarının uygulanmaması sürecinin fiili hale getirildiğini ileri sürdü. Kart, ''Yargı kararlarını kurumsal olarak uygulamayan, bunları uygulamayan kanun kaçaklarını TBMM bünyesinde barındıran ve dokunulmazlık zırhına büründüren Hükümet, hukuk devleti yapılanması ve hesap verme konusunda samimi, dürüst olmadığı gibi hukuk sistemini araç olarak kullandığı aşikardır'' diye konuştu.


"Görev ve yetkilerini kötüye kullanıyor"

Kart, Danıştay 10. Dairesi'nin, trafik kazasında hayatını kaybeden Kızılayın eski Genel Başkanı Ertan Gönen ile ilgili iade ve iptal kararlarını uygulamayan Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nden 30 bin lira manevi tazminatın tahsiline karar verdiğini bildirdi.

Bu tazminatın, masraflarıyla birlikte İçişleri Bakanlığı Ankara Dernekler Müdürlüğü'nden 46 bin lira olarak tahsil edildiğini vurgulayan Kart, bu paranın, Danıştay kararı doğrultusunda ve rücu yoluyla, davalı idareler bünyesinde, kamu yetkisini kötüye kullanan kişilerden alınması gerektiğini öne sürdü.

Bu kişilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Kemal Önal olduğunu ifade eden Kart, ''Danıştayın açık olan ve kesinleşen bu kararına rağmen, Başbakan ve İçişleri Bakanı, Ankara Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü tarafından davacıya ödenen bu parayı halen Hazineye ödemedi. Başbakan ve İçişleri Bakanı, görev ve yetkilerini kötüye kullanmaya devam ediyor. Bir taraftan hukuk ve yasa tanımaz tavırlarını sürdürmekte, diğer taraftan Hazineden haksız ödeme yapılmasına yol açmaktadırlar'' diye konuştu.

Kart, bürokratlara, uygulanmayan yargı kararlarını bildirmeleri çağrısında da bulundu.
Kart, Erdoğan ve Atalay'a, ''Danıştay 10. Dairesi'nin kesinleşen kararına rağmen, 46 bin lirayı, İçişleri Bakanlığı Ankara Dernekler İl Müdürlüğü'ne neden ödemiyorsunuz? İçişleri Bakanlığı'nın ya da Ankara Valiliği'nin, bu paranın tahsili için sizlere dava açması yakışık alır mı?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler