"AKP seçim ekonomisi uygulamaya odaklanmış"

MHP, AKP'nin 6.5 yıllık iktidar süresinde ekonomiyi güçlü hale getirecek fırsatları bilgisizce harcadığını belirterek "Ekonomik krizin yaralarını sarması beklenen ve piyasalara güven sağlaması gereken hükümet yerel seçimlerde başarılı olabilmek için seçim ekonomisi uygulamaya odaklanmıştır" dedi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 10:59
Abone Ol google-news

Milliyetçi Hareket Partisi 'Küresel Finans Krizi İzleme ve Değerlendirme Komisyonu' toplantısı sona erdi. Komisyon tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, son altı yılda AKP iktidarının küresel krizin derinleşen etkileri altında ilgisiz, çaresiz ve lakayt bir görüntü sergilediği kaydedildi.

Türkiye ekonomisinin tarihinin en kötü dönemini yaşadığının vurgulandığı açıklamada, işsizlik oranının yüzde 12,3'e yükseldiği, ihracatın, sanayi üretiminin hızla düşüşe geçtiği ve cari açığın 2008 yılında 41,4 milyar dolara çıktığı ifade edildi.


"2009 bütçesi gerçekçi değil"

2009 yılı bütçesinin gerçekçi olmadığının da belirtildiği açıklamada, "Ocak ayı vergi gelirleri gerçekleşmeleri de bizim öngörümüzü teyit etmiş, bütçe uygulama sonuçları haklılığımızı açıkça ortaya koymuştur. Bütçe açığı bir önceki yıla oranla yüzde 465,8 artmış, faiz dışı fazla yüzde 78,5 düşmüştür" denildi.

Açıklamada ayrıca, IMF ile sürdürülen görüşmelerin kesildiği, hükümet ve ilgili bakanların anlaşmazlıklar konusunda topluma bilgi vermediği ifade edildi. Komisyon açıklamasında, hükümetin krize yönelik olarak hazırladığı torba kanun tasarısının yasallaştığını ancak kanun incelendiğinde krize karşı bir önlem paketi olma özelliğinin bulunmadığı da vurgulandı.


"AKP, fırsatları bilgisizce harcadı"

AKP'nin bankacılık sektörü ile ilgili hiçbir önlem almadığı, reel sektörün sorunlarına çözüm üretmekten uzak olduğunun belirtildiği açıklamada şöyle denildi:
"AKP geçtiğimiz altı buçuk yılda yapısal ekonomik reformları yaparak ekonomiyi güçlü hale getirecek fırsatları bilgisizce harcamıştır. Küresel krizin derinleşen olumsuz etkilerine karşı bütünlüğü olan, muhtemel gelişmelere göre uyum sağlayabilecek bir önlemler paketini, piyasalara güven yaratacak şekilde hazırlayıp uygulamaya koyamamıştır. Maalesef hükümet, yerel seçimlerde başarılı olabilmek için seçim ekonomisi uygulamaya odaklanmıştır. Anlaşılıyor ki, ekonomideki bütün kesimlerin ve geniş halk kitlelerinin bu fırsatçı politikalar sonucu uğrayacağı zararlar AKP iktidarı için önem taşımamaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler