"Atma Recep din kardeşiyiz"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Bugün yolsuzluğun en yüksek seviyede olduğu bir ülkedeyiz'' dedi. Sezer, "Bizim ithalat yaptığımız ülkelerin ekonomisinin kalkınması için yanlış bir ekonomik model uyguluyorsunuz. Gelin önlem alalım. Çiftçiye destekleri verelim diyoruz. Çiftçiye destek verilmez diyorlar. Her şey iyiye gidiyor diyorlar. Ben de 'atma Recep, din kardeşiyiz' diyorum'' diye konuştu.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 16:15
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmaları kapsamında, Erzincan'ın Tercan ilçesinde ve Üzümlü ilçesine bağlı Mutu köyü ile Erzincan'a bağlı Yoğurtlu, Ulalar ve Çağlayan beldelerinde düzenlenen mitinglere katıldı.

Ulalar beldesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hükümeti ve ana muhalefet partisini eleştiren Sezer, yoksulların yoksulluklarından faydalanıp, oy kapmaya çalışıldığını söyleyerek, şöyle konuştu: ''O insanlara kömür verirken, çocuklarına pırlanta ticarethanesi açanlar, gemiler alanlar, o gemilere kaç ton kömür sığacağını, bir pırlanta ile kaç ton kömür alınacağını milletten gizleyip, televizyon ekranlarında pembe tablolar çizenler, sonunuz geliyor. Gemi, pırlanta, kömür dedim. Bugün yolsuzluğun en yüksek seviyede olduğu bir ülkedeyiz. Bunca iyi yürekli, temiz yürekli insanın yaşadığı Anadolu'da bu yolsuzluklara gönlümüz razı değil. Ama bunun önüne de mutlaka geçeceğiz. Yolsuzlukları, yolsuzluklardan uzak olanlar engelleyebilir''

Sezer, Türkiye'ye açlık, sefalet ve işsizliğin dayatıldığını ifade ederek ''Eğitimde sorunlar var. Görmezden geliniyor. İktidar bunu yapıyor. Bu iktidarın karşısında bir de sözüm ona ana muhalefet partisi var. Ebedi muhalefet partisi AKP'lileşerek, o AKP'yi ayakta tutuyor. Öyleyse ikisini de aşacağız'' diye konuştu.

Global krizin etkisinin seçimden sonra geleceğini belirten Sezer, şöyle devam etti: ''Felaket tellallığı yapmak istemem hiçbir zaman. Ama tedbirimizi almamız gerekir diye söylüyorum. Esas global kriz mayıs ayından itibaren bizi vuracak. Hükümete söylüyoruz. Ciddi sorunlar var. 45 milyar dolar cari açıkla yakalandınız bu krize. Dışarıdaki işsizleri destekliyorsunuz. Bizim ithalat yaptığımız ülkelerin ekonomisinin kalkınması için yanlış bir ekonomik model uyguluyorsunuz. Gelin önlem alalım. Çiftçiye destekleri verelim diyoruz. Çiftçiye destek verilmez diyorlar. Her şey iyiye gidiyor diyorlar. Ben de 'atma Recep, din kardeşiyiz' diyorum''

Geceyi Erzincan'da geçirecek olan Sezer, sabah Erzincan'ın Kemah ilçesinde halkla bir araya geldikten sonra, Tunceli'ye geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler