Erdoğan yönetmenliği denedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hendek Belediyesi tarafından yapılan bazı tesislerin açılışında konuştu. Törende ilçenin 4 ayrı noktasında gerçekleştirilen açılışlara kameralarla canlı bağlantı gerçekleştirildi. Erdoğan, bu esnada kameramanları ''Kamera zoom yap'', ''Geniş açı'' diyerek yönlendirdi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 11:45
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hendek Belediyesi tarafından yapılan bazı tesislerin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, en küçük birimden büyük şehirlere kadar Türkiye'nin çehresinin değiştiğini, yerel ölçekteki değişim ve kalkınmanın ülkenin genelini etkilediğini, ülkenin görünümünü köklü şekilde değiştirdiğini ifade etti. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
''Şunu hep ifade ettim. Kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar, hizmet yerelde başlar. Çünkü 21. yüzyılda ülkeler arasındaki rekabet artık şehirler arasındaki rekabete dönüşüyor. Küresel rekabete uyum sağlayacak, dünya üzerinde yerini alacak ve 'Ben de varım' diyebilecek marka şehirler üretme noktasında önemli mesafeler aldık, alıyoruz. İşte bu anlayışla 81 vilayetimizi tüm ilçeleriyle birlikte birer marka haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Çok şükür bu yolda da önemli mesafeler katettik. Geçmişte Türkiye denildiğinde akla sadece İstanbul, Ankara geliyordu. Bugün ise Antalya, Kayseri, Erzurum, Konya, Gaziantep, Sakarya, Kocaeli başta olmak üzere bir çok ilimiz dünyada tanınıyor ve biliniyor. Ülkemize gelen turistler sadece İstanbul'u ya da sadece deniz kenarını tercih etmiyor. Bütün illerimizdeki tabii güzellikleri, tarihi eserleri ziyaret ediyorlar. Konya'ya, Gaziantep'e, Erzurum'a, Kayseri'ye gidiyorlar.''

 

Açılışı yapılan hizmetler

Hendek'te çok değerli eserlerin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, aralarında huzurevi, öğretmenevi, kaymakamlık binası ve ilçeye doğalgaz getirilmesi hizmetinin de bulunduğu 41 eserin saymakla bitmediğini kaydetti.

Törende daha sonra ilçenin 4 ayrı noktasına canlı bağlantı gerçekleştirilerek, buradaki açılışlar törende bulunanlara izletildi. Canlı bağlantılar sırasında Başbakan Erdoğan törende bulunanların hizmetleri daha iyi görebilmek için bu noktadaki kameramanları ''Kamera zoom yap'', ''Geniş açı'' diyerek yönlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler