"Âşık kadınlar sokağı"

Hikmet Çetinkaya severlere müjde... Usta yazar Çetinkaya bu sefer yaşam ökyüsünü, aşk ve sevgiyi "Âşık kadınlar sokağı" adlı kitabında bir araya getirdi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 12:46
Abone Ol google-news

Evin holünde uzun bir zaman...
Kadın, erkeğe gülümsüyor...
Erkek "bir oyun" olduğunu o anda seziyor...
Kadın, pencere kenarına doğru gidiyor usulca...
Kadın, kandırmacaları yaşamına ilke edindiğine kendisi de inanmak istemiyor.
O anda anlıyor erkek kadının hasta olduğunu, o anda her şeyi fark ediyor..
Diyor ki:
"Boşunadır ağlayıp haykırman biliyorum, boşunadır ummak tükenmeyi..."

 

Hikmet Çetinkaya şimdi de "Âşık kadınlar sokağı"nı kaleme aldı. Üçüncü baskısı yayınlanan kitap, Hikmet Çetinkaya'nın yaşam, aşk ve sevgi üzerine yazdığı denemelerden oluşuyor. Yalnız kadınların, "Issız adamların" öyküsü Cumhuriyet Kitap Yayınlarıyla tüm kitapçılarda.

 

Hikmet Çetinkaya kimdir?

1966'da Cumhuriyet'te çalışmaya başlayan Çetinkaya, 68 kuşağının aksiyonu içinde bir gazeteci olarak yer aldı.70'lerdeki Anadolu'da yaptığı dizi röportajlarıyla dikkat çekti. “Tütün Kumarı” başlıklı ilk dizi röportajı 1967'de yayınlandı. “Nur Kampları”, “Komando Kampları”, “Bir Orman Masalı” bu döneme damga vuran dizi röportajlar oldu. Uzun yıllar Cumhuriyet İzmir Temsilciliği görevinde bulunan ve bu dönemde İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 1968, 1970 ve 1971'dedeki Hasan Tahsin Ödülü'ne layık görülen Çetinkaya'nın Cumhuriyet'te 100'e yakın dizi röportajı ve araştırması yayınlandı. TGC'nin yarışmalarında 14 kez ödül kazandı.

1990-2001 yılları arasında Cumhuriyet'in Genel Yayın Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Halen, Cumhuriyet Vakfı Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi olup köşe yazılarını sürdürmektedir. Çetinkaya'nın ilk kitabı 1973'te yayımlanan “Toprak Bizim Canımız”. 1976'da yayımlanan ikinci kitabı “Türkiye Gerçeği”yle TDK Röportaj Dalı Dil Ödülü aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler