Mezhepçi suçlamaya ceza yok

Atatürk'ün sigarasına anında ceza kesen RTÜK, Hakan Albayrak'ın "Yaralılara Sünni diye eziyet eden doktorlar var" sözlerine ceza yazmadı.

Yayınlanma: 18.07.2013 - 08:01
Abone Ol google-news

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), geçmişte “Atatürk’e hakaret”ten 15 ay hapse mahkûm olan eski Milli Gazete yazarı Hakan Albayrak’ın Hatay’da görev yapan hekimlere ilişkin A Haber’deki “Mezhebi, ideolojik düşmanlık yüzünden yaralılara kötü davranan 4 doktor var”, “Yaralılara Sünni diye eziyet eden doktorlar var” sözlerinde yayın ihlali bulamadı. Albayrak ayrıca, Reyhanlı’da meydana gelen patlamada yaşamını yitiren kişilerden 3’ünün, patlamanın ardından yöre halkı tarafından linç edilerek öldürülen Suriyeli mülteciler olduğunu ileri sürdü. Albayrak, bu üç kişiye ait otopsi raporlarının polis baskısıyla hekimler tarafından değiştirildiğini savunmuştu. Üst Kurul, programda yayın ihlali bulunmadığına karar verdi. Karar, kurula CHP kontenjanından seçilen üyeler Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç ile MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak ve BDP kontenjanından seçilen Ahmet Yıldırım’ın karşı oylarına rağmen AKP’li üyelerin oylarıyla alındı.

Üst kurul buna karşın bir belgeselde Atatürk’ü elinde sigarayla gösteren kare nedeniyle yerel Kaçkar TV’yi 73 bin lirayla cezalandırdı.

 

Skandal tweet’ler

Öte yandan RTÜK’te Halk TV’yi izleyen ve bu kanalın raporlarını hazırlayan İbrahim Uslu hakkında soruşturma açıldı. Uslu’nun Halk TV aleyhine tweet’leri bulunduğu tespit edilince, tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle Halk TV’nin bütün dosyaları hukuk müşavirliğine sevk edildi. Tweet’ler şöyle: “Tüh yazık oldu Roj TV ve Nuche TV kapatıldı. Halk TV şimdi nasıl PKK’nin yayın organları ile ortak yayın yapacak.” “Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Levent Kırca, Fazıl Say, Müjdat Gezen ve Enver Aysever bunları topla yoğurdu bas yine olmaz yine olmaz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler