MHP'den Milli Takım Forması" için teklif

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Milli Futbol Takımı'nın forma renklerinin yeniden kırmızı-beyaz olması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde "Formamızdaki başka renkler yeşil sahalar ile tribünler arasında oluşturulan sıkı bağı koparır" denildi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Meclis Başkanlığı'na sunduğu "Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında" kanun teklifinin gerekçesinde, Milli Futbol Takımı'nın başarısının Türkiye'nin başarısı olarak yurtiçinde ve yurtdışında büyük yankı bulduğu belirtildi. Milli takım kadrosundaki futbolcuların müsabakalara milli forma ile çıktığı belirtilen gerekçede şöyle denildi:
"Rengini Türk bayrağının kırmızı beyaz renklerinden alan milli takımımızın kırmızı beyaz renkli forması bir tesadüf olarak ortaya çıkmış değildir. Millilerimizin üzerindeki formalarımızın renkleri, tribünlerdeki ve ekranları başındaki seyircilerin takımımızı desteklemek için ellerinde salladıkları Türk bayrağımızın renkleriyle aynıdır. Bir uyum içerisinde bütünlük oluşturmaktadır. Formamızdaki başka renkler, yeşil sahalar ile tribünler arasında oluşturulan bu sıkı bağı koparır. Bütün bu gerekçeler göz önünde bulundurularak turkuaz renkli Türk Milli Futbol Takımı formasının yerine rengini Türk bayrağımızın renginden alan kırmızı beyaz renkle 'ay-yıldızlı' formaların hem iç sahalar da hem de dış sahalarda kullanılması gerekmektedir."

Çalış'ın teklifinde Türk Milli Takımı formalarının, logosunda Türk bayrağı, renklerinde kırmızı ve beyaz olmak koşuluyla şeklini belirleme yetkisinin Türkiye Futbol Federasyonu'na verilmesi öngörüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler