Türkiye ile Kırgızistan arasında işbirliği

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler ile Kırgızistan Enerji, Sanayi ve Yakıt Bakanı İlyas Davıdov, Bişkek'te, iki ülke arasında karşılıklı anlayış ve işbirliği memorandumu imzaladılar.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 13:25
Abone Ol google-news

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Resmi temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kırgızistan Enerji, Sanayi ve Yakıt Bakanı İlyas Davıdov ile karşılıklı anlayış ve işbirliği memorandumu imzaladılar.

Kırgızistan Enerji Bakanlığında düzenlenen imza töreninden önce konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev ile Başbakan İgor Çudinov ile yaptığı görüşmelerde, karşılıklı iş yapma konusunda siyasi iradenin tam olduğunu gördüğünü belirtti.

Güler, sağlanan bu mutabakatın her iki tarafına hayırlı olmasını dilerken, ''Artık söz değil, iş yapma zamanı geldi'' dedi. Bakan Güler, söz konusu çalışmaları heyetlerin desteğiyle Bakan İlyas Davıdov ile birlikte çok uyumlu bir şekilde yürüteceklerini kaydetti.

Bakan Güler, ''Biz bir ailenin iki çocuğuyuz. Şimdi bu iki kardeş yeni projelerle Türkiye ve Kırgızistan tarihine yeni sayfalar açıyor. Her iki ülkenin zengin kaynakları var. Bu zengin kaynaklar her iki ülkenin değerli uzmanlarıyla ve iş adamlarıyla o bölgenin vatandaşlarına zenginlik getireceğiz'' diye konuştu.

İlyas Davıdov da bugün Kırgızistan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin en güzel anının yaşandığına dikkat çekti. İki ülke halklarının refahı için bakanlıklarının üzerine büyük görevlerin düştüğünü belirten Davıdov, iki ülkenin işbirliğinin sadece başarı ve fayda getireceğini belirtti.
 

 

 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon