Kılıçdaroğlu'ndan Topbaş'a iki gün süre

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a iki gün süre verdi. Kılıçdaroğlu: "Topbaş, İBB'ye ait 23 şirketin bilançolarını neden açıklamıyor? O açıklamazsa pazar günü ben açıklayacağım" dedi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 14:48
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'le birlikte Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'u Fulya'daki genel merkezde ziyaret etti. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yüklendi.

 

'İstanbul bir marka olacak'

Kılıçdaroğlu turizm sektörünün önemine işaret ederek, 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir olan İstanbul'un, tüm bu tarihi ve kültürel birikimine rağmen dünya metropolleri sıralamasında son 5 yılda gerilediğini ileri sürdü.

Bunun İstanbul'da büyük sorunların yaşandığının göstergesi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, turistlerin güvenilir ve rahat bir şekilde gezebilmesi ve en gelişmiş metropollerle yarışabilmesi için İstanbul'a yönelik birçok projeleri olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, tarihi yarımadayı çirkin yapılaşmadan uzaklaştıracaklarını, tarihi eserleri restore edeceklerini, Taksim ve Kadıköy meydanlarını sadece yayaların kullanabileceği alanlar haline getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, kentte ayrıca 5 yıl içinde büyük bir opera salonu yapacaklarını belirtti.

Haliç bölgesinin çok kötü bir durumda olduğunu da iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Buraya Altın Boynuz diyorsak, tarihindeki gibi Altın Boynuz'a dönüştürmeliyiz. Bu alanları süratle turizme kazandıracağız'' diye konuştu.

''İstanbul'u turistlerin özgürce dolaşarak, tarihi teneffüs edecekleri, bir marka şehir haline getireceklerini''
kaydeden Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul'a gelen turist sayının İstanbul'un hakettiğinden çok az olduğunu belirterek, ''Yatak sayısı da çok az. Biz özel sektörü turizm konusunda teşvik edeceğiz. Bunun ardından da İstanbul'a gelen turist sayısı da kentteki yatak sayısı da istihdam alanları da artacak. Böylece İstanbul bir marka olacak'' dedi.

 

'Gitsin muhallebici dükkanında otursun'

Bir gazetecinin ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basına (Kılıçdaroğlu'na İstanbul için el kılavuzu) başlıklı bir dosya gönderdi. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında tartışmak için Topbaş'a çağrıda bulunduğunu ancak herhangi bir yanıt alamadığını söyledi.

Topbaş'a her zaman tartışmaya hazır olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Sayın Kadir Topbaş isterse zaten benimle bir araya gelmek tartışmak ya da sohbet etmek isterse bu imkanı zaten var. Ama benim konuşmalarımdan özetler alıp bana göndermesini çağdaş bir anlayışla hiç ama hiç bağdaştıramadım. Bakın ben görkemli bir opera binası sözü veriyorum. Sayın Kadir Topbaş acaba operanın ne demek olduğunu biliyor mu? Hayatı boyunca operaya gitti mi? Sayın Kadir Topbaş İstanbul'da kaç müzeyi ziyaret etti. Sayın Kadir Topbaş İstanbul'daki kaç tarihi yapıyı onararak turizme kazandırdı. Konuşmalarımdan bazı kesitler alıp, bunu bürokratlarına hazırlatarak gazete ve televizyonlara servis etmesini Sayın Kadir Topbaş'a yakıştıramadım. Eğer bunu yapıyorsa oradan ayrılsın. Bakın ne güzel muhallebici dükkanı var. Gitsin o dükkanda otursun. Burada muhallebi olanağını geliştirebilir, güzel çalışmalar yapabilir.''

Kılıçdaroğlu, ''Topbaş'ın özgüveni bulunmadığını'' iddia ederek, özgüveni bulunmayan insanların metropolleri yönetmeyeceğini belirtti.

 

Pazar günü dosya açıklayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 23 şirketin bulunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: ''Burdan Topbaş'a çağrıda bulunuyorum. İBB'ye bağlı 23 büyük şirket var. Şirketlerin bilançolarını, gelir-gider tablolarını niçin açıklamıyor? İstanbullulardan neyi gizliyor? Pazar gününe kadar açıklasın, açıklamazsa ben açıklayacağım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler