'Gazeteciler kaynaklarını açıklasın'

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan ''Susurluk'' davası hükümlüsü ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, müvekkilinin ifadelerini yazan gazetecilerin kaynaklarını açıklamasını istedi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 15:47
Abone Ol google-news

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan ''Susurluk'' davası hükümlüsü ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkilinin basın organlarında yayınlanan ifadelerini kendisinin vermediğini söyledi.

Radikal gazetesinde 17 Şubat 2009 tarihinde Şahin'in imzalı ifade tutanaklarının sayfa sayısına kadar açıklandığını ve bu tutanakların kendisinden alınmadığının hala beyan edilmediğini kaydeden Kibar, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan ve Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'in bu ifade tutanaklarını kimden aldıklarını açıklamaları gerektiğini savundu. Kibar, aksi takdirde ''töhmet altında kalmaya devam edeceğini ve bunun sorumlularının Berkan ve Yetkin olacağını'' kaydederek, gazeteyi dava edeceğini söyledi.

Müvekkiline basın yoluyla yapılan saldırılardan birinin de ''hastane hastane dolaştırılarak, tahliye edilmeye çalışılıyor'' iddiası olduğunu savunan Kibar, Şahin'in 2000 yılında geçirdiği kazadan beri malul olduğunu, daha önceki raporlara istinaden mahkemeden tahliye edilmesini talep ettiğini ancak yeni rapor istendiğini kaydetti. Daha sonra İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin talebi ile müvekkilinin hastaneye sevk edildiğini ifade eden Kibar, müvekkiline ''deli raporu'' almaya çalıştığı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler