İron Maiden için geri sayım başladı

Ünlü İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden, "Best Of" formatındaki Maiden England şovuyla yarın İstanbul'da konser verecek.

Yayınlanma: 25.07.2013 - 09:22
Abone Ol google-news

Vodafone ana sponsorluğu ve Garanti Bankası resmi sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Calling kapsamında Pozitif Live tarafından düzenlenecek konser, Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda gerçekleşecek.

Konser gecesinde, Iron Maden'in yanı sıra Anthrax ve Voodoo Six de sahne alacak.

"En önemli rock grubu" olarak nitelendirilen Iron Maiden, bugüne kadar toplamda 90 milyon albüm satışına imza attı. 58 ülkede toplamda 2 bin performans sergileyen grup, son olarak yayınladıkları 15. albümleri "The Final Frontier" ile 28 farklı ülkede müzik listelerinde 1. sıraya çıkmayı başardı.

9 Grammy sahibi John Legend, 20. İstanbul Caz Festivali kapsamında, 29 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Soul ve R&B'de kendi neslinin en iyi söz yazarı ve şarkıcılarından, kazandığı 9 Grammy'nin yanı sıra konserleriyle göz dolduran John Legend, yalnızca müzisyenliğiyle değil aktivizmiyle de tanınan bir sanatçı. "Ordinary People", "Save Room", "Everybody Knows", "Used To Love U" gibi birçok hit şarkıya hayat veren ve 2009 yılında Time dergisinin "Dünyaya Yön Veren 100 Kişi" listesinde yer alan Legend, yeni albümünün dünya turnesi kapsamında İstanbul'da da sahne alacak.


"Ramazanda Caz" etkinliği

"Ramazanda Caz" etkinliği kapsamında, 29 Temmuz'da Jon Balke, 30 Temmuz'da Kudsi Ergüner - Pierre Rigopoulos ve 1 Ağustos'ta Önder Focan Sakip Sabancı Müzesi'nde çazseverlerle buluşacak.

Konser biletleriyle iftar vaktine kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nin "Oryantalizmin 1001 Yüzü" sergisi ile "Kitap Sanatları" ve "Hat Koleksiyonu" de gezilebilecek.


Sergi

Geleneksel süsleme sanatçısı Fatma Zeynep Çilek tarafından modern ve klasik hat sanatı sentezlenerek oluşturulan dünyanın ilk çağdaş Esma-ül Hüsna (Allah'ın 99 ismi) sergisi, Yıldız Sarayı'nda ziyaret edilebilecek. Küratörlüğünü Ali Serim'in yaptığı ve ismi "Huu" olarak belirlenen sergide, 33 eser ve bir bronz heykel izlenime sunuluyor.

Fotoğrafçı Rahmi Kurun'un Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Lokali ve İbrahim Zaman Sergi Salonları'nda görülebilecek.

Sanatçılar Huo Rf, Merve Morkoç ve Sena'nın farklı disiplin ve teknikleri kullanarak ürettiği yeni işlerinin yer aldığı "Zamanın İşaretleri"nin sergisi, Galerist'te gezilebilecek. Kendi jenerasyonlarının geçirdiği değişimler ışığında, yeni bir dönemin etkisiyle bağımsız olmayı hedefleyen üç sanatçı, "Zamanın İşaretleri" isimli ilk sergilerinde işlerini sanatsal estetik üzerinden ilişkilendiriyor.


Film gösterimleri

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde, açık hava film gösterimleri kapsamında 27, 28 ve 31 Temmuz'da Cem Yılmaz'ın son gösterisi "CM101MMXI Fundamentals" izlenebilecek.

Yılmaz'ın çevresinde ve dünyada olup biten birçok olayı kendi komedi anlayışına uygun olarak yorumladığı gösteri, hayatta yaşanan ancak üzerinde durulmayan birçok ayrıntıyı mizahi bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler