Halk sağlığı uzmanları Gökçek'e tepkili

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ulusal Hekim Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, Kızılırmak suyunun vanalarını kapattığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in halk sağlığını tehlikeye attığını söyledi.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 07:47
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Kızılırmak suyunun vanalarını kapatarak şehre baraj suyu verileceğini açıklaması üzerine halk sağlığı uzmanları harekete geçti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ulusal Hekim Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, Gökçek'e tepki göstererek "Gökçek halkın sağlığı ile oynuyor" dedi.

Prof. Dr. Recep Akdur, yaptığı açıklamada, Kızılırmak suyunun vanalarının kapatılmasının halk sağlığı açısından tehlikeli olduğunu belirterek, "Ankara Belediyesi, enerji tasarrufu gerekçesiyle Kızılırmak'tan Ankara'ya gelen suyun vanasını kapatmıştır. Barajlarda beş ay yetecek suyun olduğu bildirildi. Bu durumda beş ay sonra barajlarımızdaki su bitecek ve Ankara halkı yine harmanlanmamış Kızılırmak suyuna mahkum olacaktır. Oysa ki İvedik Arıtma Tesisleri harmanlanmamış Kızılırmak suyunu arıtacak yetenekte değildir" dedi.
 

"Elektrik tasarrufunu bahane ederek seçim manevrası yapan Gökçek halkın sağlığı ile oynuyor"

Kızılırmak suyunun kesilmeden barajlardaki su ile yarı yarıya harmanlanarak arıtmaya verilmeye devam edilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Akdur, "Böylece hem Kızılırmak suyunun sakıncaları asgariye indirilmiş olur hem de Ankara harmanlanmamış Kızılırmak suyuna mahkum olmadan bir dahaki yağmurlu sezonu yakalayabilme şansına sahip olur" diye konuştu.

Prof. Dr. Akdur şunları söyledi: "Elektrik tasarrufunu bahane ederek, seçim manevrası yapan Gökçek halkın sağlığı ile oynamaktadır. Kızılırmak vanaları derhal açılmalı ve barajlardaki su ile harmanlanmaya devam edilmelidir. Ankara barajları 12 aylık su rezervine kavuşmadan Kızılırmak vanaları asla kapatılmamalıdır. Hepsinden de önemlisi Kızılırmak suyunu arıtmak üzere ters ozmoz ünitesinin yapımı daha fazla geciktirilmemelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler