Karayalçın: Ankara çöp kokusuna mahkum edildi

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karayalçın, Mamak çöplük alanının rekreasyon alanına dönüştürüleceğini söyledi. Plastik poşet kullanımının önüne geçmek amacıyla kese kağıdı üretim atölyelerinin kurulacağını kaydeden Karayalçın, bu atölyelerde atık toplayan gençlerle, engelli yurttaşların da çalıştırılacağını belirtti.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 09:44
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara halkını çöp kokusuna mahkum ettiğini belirterek, "Mamak'taki çöplük alanı kaldırılacak, rekreasyon alanına dönüştürülecektir" dedi.

Karayalçın, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır Mamak'taki çöplük alanına bir çözüm getiremediğini, halkı çöp kokusuna mahkum ettiğini söyledi. Bu alanın kaldırılarak rekreasyon alınana dönüştürüleceğini kaydeden Karayalçın, önceki yönetim döneminde başlattığı 'Katı Artık Projesi'nin tekrar uygulamaya sokulacağını vurguladı.

Engelliye istihdam sözü

Hızla artan ve çevreye zararları bilinen plastik poşet kullanımını azaltmak için uygulanacak projeyle atık toplayan gençlere istihdam yaratılacağını da belirten Karayalçın, engelli yurttaşların da çalıştırılacağı kesekağıdı üretim atölyelerinin kurulacağını ifade etti. Karayalçın, "Ankara'daki iş yerlerinin kese kağıdı ve bez torba kullanması özendirilecektir" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler