Galatasaray'a İtalyan rakip

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Acqua Lete Kupası'nda yarın İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Napoli ile karşılaşacak.

Yayınlanma: 28.07.2013 - 09:45
Abone Ol google-news

İngiltere ve Slovenya'da yaptığı kamplarla yeni sezon hazırlıklarını sürdüren sarı-kırmızılı ekip, dün İtalya'ya geçti. "Cim Bom", Napoli kentindeki San Paolo Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak özel maçta Napoli ile karşı karşıya gelecek.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek kupada, normal sürenin beraberlikle sonuçlanması durumunda karşılaşmanın galibini penaltı atışları belirleyecek.

Galatasaray, Birmingham kampında yaptığı hazırlık maçlarında İngiltere 1. Lig (Championship) takımlarından Shrewsbury Town'u 3-0, Notts County'i 2-1 mağlup etti. Daha sonra İzmir'de İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Malaga ile karşılaşan Galatasaray, özel maçtan 3-3'lük skorla ayrıldı.


47 bin bilet satıldı

Napoli'nin yeni sezon öncesinde taraftarının önüne ilk kez çıkacağı yarınki mücadele öncesinde dün akşam itibarıyla 47 bin biletin satıldığı açıklandı.

Geçen sezon 20 takımlı Serie A'yı 2. sırada bitirerek doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne giden Napoli, yaptığı transferlerle yeni sezona iddialı bir giriş yapmak istiyor.

Sezon sonunda teknik direktörlük görevine İspanyol Rafael Benitez'i getiren İtalyan ekibi, Liverpool'dan kaleci Pepe Reina, Real Madrid'den Gonzalo Higuain, Raul Albiol, Jose Maria Callejon ve PSV Eindhoven'dan Dries Mertens'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Bu sezon kurduğu iddialı kadro ile ilk defa taraftarının önüne çıkacak mavi-beyazlı takımın, kendi evinde oynayacağı mücadeleye taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. Maçlarını 60 bin 240 kişi kapasiteli San Paolo Stadı'nda yapan İtalyan temsilcisi, Galatasaray maçı öncesinde de 47 bin bilet sattı.

Müsabakanın ardından İstanbul'a dönecek Galatasaray, hazırlıklarını burada sürdürecek. Sarı-kırmızılılar, daha sonra 3-4 Ağustos tarihlerinde İngiltere'nin Londra kentinde Arsenal'ın organize edeceği Emirates Kupası'na katılacak. Galatasaray, bu turnuvanın ilk gününde Portekiz'in Porto takımıyla, ikinci günde ise ev sahibi Arsenal ile mücadele edecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler