ÖSS maratonu başladı

2009 ÖSS'ye başvuracak olan adayların, Başvuru Merkezi'ne giderken yanlarında, doldurulmuş aday bilgi formu, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi, mezun durumdaki adaylar için diploma ve banka dekontu bulundurmaları gerekiyor. Adayların, sınav ücretini, mutlaka başvuru işlemlerinden önce yatırmaları gerek. Bu ücret sınavdan vazgeçilmesi halinde geri ödenmiyor.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 10:35
Abone Ol google-news

ÖSS 2009 başvuruları için resmi süreç 16 Şubat Pazartesi günü başladı. Adaylar, 2009 ÖSYS Kılavuzunu ortaöğretim kurumu müdürlükleri (lise müdürlükleri), ÖSYM Sınav Merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM bürolarından edinebilirler. Son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını kendi okullarına yapacaklar.

Mezun adaylardan 2008-ÖSYSye başvurmamış olanlar ile 2008-ÖSYSye başvurmuş olup öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar herhangi bir başvuru merkezinden başvurularını yapabilirler.

Mezun durumdaki adaylardan 2007 veya 2008-ÖSSye başvuran ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar ise başvurularını, isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla ya da diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabilirler.

Adayların başvurularını yapacakları başvuru merkezinden randevu almaları gerekmektedir. Randevu aday tarafından alınabileceği gibi adayın bir yakını tarafından da alınabilir. Ancak adayların, başvuru merkezinde randevu aldıkları gün ve saatte bizzat bulunmaları gerekiyor.

Başvuru işlemini yaptıracak adayın, başvuru merkezine gitmeden önce sınav ücretini yatırmış olması şarttır.

Adaylar, sınav ücretlerini TC Ziraat Bankası, T. Vakıflar Bankası ve T. Halk Bankasının tüm şubelerine, Garanti Bankasına ise sadece internet yoluyla yatırabilecekler. İşlem sırasında banka görevlisine TC kimlik numarası, adı ve soyadı ile kaç TL yatıracağını söylenmesi yeterli olacak. Adayların bankadan alacakları dekontu saklamaları gerekiyor.

Son sınıf düzeyindeki adaylar Aday Bilgi Formu’ndaki öğrenim bilgilerini okudukları okulun bir yetkilisine onaylatacaklar.

Mezun durumda olup 2007 ya da 2008-ÖSYSye başvuran adayların randevu tarihinde diplomalarının onaylı bir suretini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Mezun durumunda olup daha önce ÖSSye başvurmamış adaylar için diplomanın onaylı bir sureti, üzerine TC kimlik numarası yazılarak aday bilgi formuna eklenecek. Aynı şekilde daha önce ÖSSye başvurup son başvurusuna göre öğrenim bilgilerinde değişiklik olan adaylar da diplomalarının onaylı bir suretini aday bilgi formuna ekleyecekler.

Ekinde herhangi bir belge bulunmayan aday bilgi formları adaylarda kalacak. Ekinde ÖSYMye ulaştırılacak rapor, öğrenim belgesi, diploma vb. belge bulunan formlar ise ekleri ile birlikte görevlilere teslim edilecek. Başvurularını internet aracılığıyla yapacak olan adayların da aday bilgi formları kendilerinde kalacak.

Başvuru Merkezine gitmeden önce aşağıdaki işlemlerin tamamlanmış olması gerekir:

- 2009-ÖSYS Aday Bilgi Formu doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış olmalı.

- Aday son sınıf düzeyinde ise 2009-ÖSYS Aday Bilgi Formu’ndaki öğrenim bilgileri okulun bir yetkilisi tarafından onaylanmış olmalı.

- Başvuru merkezinden randevu alınmış olmalı.

- Sınav ücreti randevu saatinden önce bankaya yatırılmış olmalıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler