'Atatürk'ü yok etmeye çalışıyorlar'

Büyük Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, ''Atatürk'ün ismini yok etmeye çalışıyorlar. Bu çok acı bir şey. Yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar her şeyi Atatürk'e borçluyuz. Bunu hiç unutmamamız lazım'' dedi.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 21:43
Abone Ol google-news

Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 74. yıl dönümü dolayısıyla ilçeye gelen Ülkü Adatepe, özel yabancı dil kursunun açılışına katıldı. Açılışı Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve gazeteci yazar Altemur Kılıç ile yapan Adatepe, eşi Öke Adatepe ile ''Atatürk ve Çocukluğum'' adlı kitabını okuyucular için imzaladı.

Açılıştan sonra gazetecilerle sohbet eden Adatepe, Atatürk'ü anlatmanın çok önemli olduğuna değindi. Adatepe, Mustafa filminin bu amaçla ve kendi teşvikiyle yapıldığını ancak filmi beğenmediğini belirterek, ''Mustafa filmini ilk defa ben teşvik ettim. Hakikaten son derece berbat bir film oldu. Atatürk'ü insanlara yanlış tanıtan bir film. Bundan sonraki çocuklar o filmi seyrederse Atatürk'ü yanlış tanıyacak. Bu da hakikaten çok büyük bir ayıptır. Bu film bence gösterimden kaldırılmalıdır'' diye konuştu.

Adatepe, gazetecilere, siyasetle ilgili soru sorulmasını istemediğini, bu sorulara yanıt vermeyeceğini kaydetti. Atatürk'ün kendisine siyasetten uzak durmasını söylediğini belirten Adatepe, şöyle konuştu: ''Siyasete hiç ama hiç karışmıyorum. Çünkü babam (Atatürk) 'Siyasete girmeyin' diyerek bize siyaseti yasaklamıştı. Onun için gençliğimden beri siyasetle hiç uğraşmadım. Atatürk bize mütevazılığı öğretti. Derdi ki 'Sakın kendinizi beğenmeyin. Bırakın başkaları sizi beğensin.' Onun için hiç ortaya çıkmadım. Atatürk'ün kızı diye beni kimse tanımıyordu. Şimdi 20 senedir ortaya çıkıyorum. Çünkü babamı, Atatürk'ü anlatmak mecburiyetindeyim. Çok yanlış tanınıyor. Bunun için her gün bir okula gidiyorum. Atatürk'ün insan sevgisini, çocuk sevgisini anlatıyorum.''

Türkiye'de Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığını kaydeden Adatepe, bazı olayların kendisini üzdüğünü ifade ederek, şöyle devam etti: ''O'nun ismini yok etmeye çalışıyorlar. Bu çok acı bir şey. Bunu yapmak demek bir cinayet demektir. Atatürk unutturulmaya çalışılıyorsa bu büyük bir günahtır. Yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar her şeyi Atatürk'e borçluyuz. Bunu hiç unutmamamız lazım. Gençliğe daima 'Atatürk'ü bir ders olarak okumayın. O'nu ruhunuzla, kalbinizle, her şeyinizle sevin. Çünkü, o sizi çok sevdi' diyorum. Hakikaten Atatürk kadar devletini, milletini seven bir devlet adamı daha dünya yüzüne gelmemiştir. Canıyla, kanıyla çalışan bir devlet adamıydı. Bütün Türk gençliği ve milletine sesleniyorum, O'nu hiç ama hiç unutmasınlar. Türk gençliğinin Atatürk'ün yolunda gitmesini istiyorum. Atatürk ne demişti 'Benim yüzümü görmek mühim değil. Benim ilkelerime, cumhuriyetime sahip olursanız benim yüzümü görmüş sayılırsınız.' Onun için Türk gençliğine şunu söylüyorum, Atatürk ilkelerine, cumhuriyetine sahip çıksınlar ve Atatürk daima yaşasın.''

Atatürk'ün resimlerinin duvarlardan kaldırılmak istendiğini öne süren Ülkü Adatepe, ''Atatürk'ün resimleri duvarlardan kalksın diyorlar. Hayır, Atatürk'ün resimleri duvarlardan kalkmaz. Çünkü O'na ihtiyacımız var'' diye konuştu.

''Atatürk Cumhuriyeti tehdit altında mı?'' sorusu üzerine de Adatepe, Cumhuriyet gençliğinin buna hiçbir zaman müsaade etmeyeceğine inandığını, gençliğin Atatürk'ü çok sevdiğini belirtti.
 

CHP'nin çarşaf açılımı

CHP'nin çarşaf açılımıyla ilgili görüşleri sorulan Adatepe, ''Bana bunları sormayın. Ama yanlış şeyler yapılıyor. Bu kadar söyleyebilirim. Bunlar siyasete giriyor. Bunları konuşmak istemiyorum. Söylediğim her şey değişik yazılıyor ve beni çok çok üzüyorlar. Hem CHP tarafından hem de AK Parti tarafından, iki taraftan da çok üzülüyorum'' dedi.

Adatepe, Ergenekonsoruşturması kapsamında bazı emekli generallerin tutuklanmasıyla ilgili soruyu ise ''Onları yüreğim sızlayarak, içimden ağlayarak izliyorum. Bu her şeyi anlatır'' diye yanıtladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler