Gökçek protesto edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Gökçek Gitçek, Sola Çek Platformu'' ve ''Kent Birleşimi Bürosu'' üyelerince protesto edildi.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 14:39
Abone Ol google-news

''Kent Birleşimi Bürosu'' üyeleri, Ankara Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı'nın önünde bir araya gelerek ''Gökçek gitmeli, bu çile bitmeli'', ''Suyumuz içilmiyor, soygundan geçilmiyor'' şeklinde sloganlar attı.

Bu arada, yüzüne Melih Gökçek'in maskesi takan bir kişi, mizansen şeklinde icraatlarını anlatırken, protestoya katılanlar bu açıklamalara tepki gösterdi. Grup adına Özer Topçu tarafından yapılan açıklamada, Gökçek'in 15 yıllık yönetimi sonunda Ankaralıların içtiği suyun ciddi biçimde kirlendiğini savundu.

Bu dönemde toplu taşımacılıktan uzak durulduğunu, sokakların yayalara kapatıldığını ve yürünmez hale geldiğini öne süren Topçu, doğal gaz çalışmalarının sekteye uğratılması sonucu Ankara'nın havasının kirletildiğini vurguladı. Topçu, ''Doğal gaz sayaçlarının satılmasında her aileden 150 dolar fazladan para alınarak Ankara halkı soyulmuştur'' dedi.

Topçu, bundan sonra periyodik olarak bir araya gelerek protestolarını devam ettireceklerini kaydetti.

''Kent Birleşimi Bürosu'' üyelerinin ardından ''Gökçek Gitçek, Sola Çek Platformu'' üyeleri de Yüksel Caddesi'nde Gökçek'i protesto etti.

Katılımcıların zaman zaman hep birlikte okudukları açıklamada, Ankara'yı ''düzeyli bir belediye başkanının'' yönetmesine ihtiyaç olduğu belirtildi.

''Engelsiz yol, konforlu toplu taşım'' taleplerinin dile getirildiği açıklamada, Gökçek'in 15 yıllık yönetimi sonunda ''yollarında yürünemez, sokakları kömür kokan bir Ankara'nın'' ortaya çıktığı öne sürüldü.

Açıklamada, tüm bu gerekçelerle yerel seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın'a destek verileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler