Özdemir: Hedefimiz iktidara gelmek

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, hedeflerinin 27 Eylül'de yapılacak genel seçimlerden sonra iktidara gelmek olduğunu söyledi. Özdemir, Alman Haber Ajansı'na (DPA) verdiği demeçte de Birlik partileriyle (CDU/CSU) FDP koalisyonlarının geçmişte 3 kez başarısız kaldığını, yeni yapılacak genel seçimlerde de dördüncü kez başarısız olmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 17:02
Abone Ol google-news

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, "Berliner Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, Sosyal Demokrat Partiyle (SPD) birlikte yeniden iktidara gelebileceklerini, gerekirse Hür Demokrat Partiyle (FDP) koalisyona girebileceklerini, bu konuda sıkıntıları bulunmadığını belirtti.

FDP ile de bazı şeylerin başarılabileceğini kaydeden Özdemir, "Bu konuda ideolojik bir çekincem yok. Biz iktidara gelmek istiyoruz" dedi.

Kendi partisinin delegeleri tarafından milletvekili adayı olarak seçilmemesine hâlâ üzüldüğünü ifade eden Özdemir, parti eş başkanının aynı zamanda milletvekili olmasını doğru bulduğunu yineledi. Yeşiller Partisi delegeleri genelde, parti başkanının aynı zamanda milletvekili olmasına karşı çıkıyor.

Özdemir, Alman Haber Ajansı'na (DPA) verdiği demeçte de Birlik partileriyle (CDU/CSU) FDP koalisyonlarının geçmişte 3 kez başarısız kaldığını, yeni yapılacak genel seçimlerde de dördüncü kez başarısız olmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Yeşiller partisinin federal meclis grubu eş başkanları Renate Künast ile Jürgen Trittin'e karşı da parti içinde bir rekabet bulunmadığını, herkesin kendi rolünü benimsediğini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler