CHP İzmir'de coşkulu başlangıç

CHP'nin 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, en az yüzde 51 oyla başkanlık koltuğuna oturmak istediğini söyledi. Kocaoğlu, "En önemlisi İzmir'in değerlerine inanmak gerekir" dedi.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 14:56
Abone Ol google-news

CHP’nin İzmir’de belediye başkanlığına aday olarak gösterdiği isimler toplu olarak seçim kampanyasını başlattılar. Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen törenle bir araya gelen adaylar el ele vererek CHP’yi iktidara taşıma sözü verdiler. Sanatçı Suavi’nin konseriyle başlayan programda, barkovizyon eşliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı hizmetler gösterildi. Etkinlikte başkan adaylarının yanı sıra İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Selçuk Ayhan da yer aldı. Kocaoğlu, Ahmet Piriştina’yı anarak başladığı konuşmasında, son 5 yıla önemli işler sığdırdıklarını belirterek, pek çok hayalin ise gerçekleşmek üzere olduğunu söyledi.

Ulaşımdan kentsel dönüşüme, sosyal projelerden çevreye dek her alanda, yeni bir İzmir fotoğrafı oluşturmaya başladıklarını vurgulayan Kocaoğlu İzmirlilerin desteğini sürekli arkasında hissettiğini söyledi. “Seçimlerde yüzde 51 oy alarak başkanlık koltuğuna oturmak istiyorum” diyen Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“29 Mart seçimlerinde İzmir’in elde edeceği bu başarı, iktidar yürüyüşümüzde CHP’ye de büyük güç verecektir. Bunu başaracağımızdan, en küçük bir kuşku bile duymuyorum. Çünkü biz, cumhuriyetin simge kentiyiz. Çünkü biz, cumhuriyet devrimlerinin sarsılmaz kalesiyiz. Biz İzmiriz.”

Kocaoğlu, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, körfeze kanal, yat limanı ve bilim parkı gibi projelerini de katılımcılarla paylaştı.

CHP İzmir İl Başkanı Nalbantoğlu, her şeyin en güzelini ilerici ve devrimci İzmir’e sunmak için büyük yürüyüşü başlattıklarını belirtirken Susam da, “İzmir demokrasinin beşiği, çağdaşlığın bel kemiğidir. İzmir laiktir. Eğer İzmir’i istiyorlarsa önce kendilerini İzmir’e beğendirecek değişimi yapmaları lazım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler