Topbaş'a protesto

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Maltepe'de cemevi ziyaretinde, protestocu bir grup ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Yayınlanma: 21.02.2009 - 19:50
Abone Ol google-news

Seçim çalışmaları kapsamında Maltepe Zümrütevler'deki Cem Vakfına giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmasının sonunda içeride bulunan bir grup pankart açarak slogan attı.  Özel güvenlik görevlilerinin, aleyhte tezahüratta bulunan gruba müdahale etmesi üzerine arbede yaşandı. Kısa süren arbede sonunda grup dışarı çıkarıldı. Olaydan sonra gazetecilere açıklama yapan Topbaş, ''İlişkilerimizi hazmedemeyenler, bizim bu kardeşlerimizle olan birlikteliğimizi çekemeyenler böyle bu tip provakatif hareketler yapıyorlar'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a tavsiyesi olduğunu belirten Topbaş, ''Bu çocukları ziyan etmesinler, onlara güzel ahlak öğretsinler. Güzellikler anlatsınlar, nasihat etsinler, siyasette örnek olsunlar'' diye konuştu. Topbaş, bu tür davranışların Türk siyaseti için güzel davranışlar olmadığını, bu tip hareketleri Türkiye'nin kabul etmeyeceğini söyledi. Oradaki gençler adına üzüldüğünü ifade eden Topbaş, ''Ama siyaset bu tarzda olmamalı, siyaset bir nezaket zarafet olmalı. Siyasette bu duruş olmaz. Karşınızdakini dinleyemiyorsanız, o nezaket, o zarafet yoksa siyasette yapamazsınız. Tahammülsüzlük olmaz. Hizmetlerimiz birilerini rahatsız ediyor'' açıklamasında bulundu. Kadir Topbaş, bu tür olayların yaptıkları hizmetleri durduramayacağını belirterek, şöyle konuştu: ''Alevi vatandaşlarımızla birlikte olmamızı kıskandıkları, ellerinden kayıp gittiğini düşündükleri, kendilerine oy deposu olarak gördükleri bu kardeşlerimizin artık kendilerinden uzaklaştığını hissettiklerinden bu tip hareketler içindeler.'' Topbaş, bu tip davranışları normal sayanları kınadığını kaydetti.

 

Sıvas sanıkları belediyede çalışıyor

Bir gazetecinin, protestocu grup tarafından ''Sıvas sanıkları belediyede çalışıyor'' yazılı pankart açıldığını hatırlatması üzerine Topbaş, belediyenin 42 bin çalışanı olduğunu, aralarında Aleviler'den her kesime kadar yurttaşlar bulunduğunu söyledi. Topbaş, ''Bizim dönemimizde bu tarzdaki olaylara karışanların belediyede istihdam edilmesine müsamaha göstermeyiz'' diye konuştu.

 

İstifaların arkası gelecek

Kadir Topbaş, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in istifasına ilişkin olarak ''Tabii daha arkası gelecek. Daha başka şeyler de gelecek. Herhalde sayın Baykal'la ilgili de bir şeyler gelebilir. Tahmin ediyorum. Çünkü bir yerlerden bazı duyumlarım var'' dedi.

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ile Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da AKP seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmalarda göreve geldiğinden bu yana 5 yılda 25 milyar TL yatırım yaptıklarını belirtti. Topbaş, bunun 20 milyar TL'sini ilçe ve beldelere yapılan yatırımlara harcadıklarını, Adalar'a da önemli hizmetler götürdüklerini ifade etti.

Adalar'a denizin altından doğal gaz getirdiklerini, bunun için kendi kaynaklarından 6 milyon TL harcadıklarını, adaların artık her noktasında doğalgaz olduğunu anlatan Topbaş, Adalar'ın alt yapısını da yüzde 80-90 oranında tamamladıklarını kaydetti. Yağmur suyu kanallarını, içme suyu şebekesini de yaptıklarını dile getiren Topbaş, ''Yıllarca Adalılar olarak asbest borudan, kanserojen malzemeden su kullandınız. Şimdi pırıl pırıl tertemiz su içiliyor. Sahiller kirlenmişti. Denize girilemez hale geldi. Sahilleri kurtardık'' diye konuştu.

Adalar'a teleferik hattı kuracaklarını kaydeden Topbaş, ''Adalar'a teleferik getireceğiz inşallah. Hava şartları ne olursa olsun, bu nostaljiyi, bu turizmi burada canlandıracağız. Esnafımızın yüzü gülecek. Daha çok işimiz var. Halkımız hizmet edeni unutmaz. Biz Adalar'a teleferikle geleceğiz, yukarıdan'' dedi.

 

Sevigen'in istifası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in istifasına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine de şunları söyledi: ''Tabii daha arkası gelecek. Daha başka şeyler de gelecek. Herhalde Sayın Baykal'la ilgili de bir şeyler gelebilir tahmin ediyorum... Çünkü bir yerlerden bazı duyumlarım var. Ben şahsen onların tarzında ne bir dosya takip ediyorum. Ne bir dosyayla ilgilenirim. Ama onlar, mazileri çok temiz halde halkın önünde değiller. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gidişleri, zaten yolsuzluklarla ortaya çıkmıştı. Bunun arkasında başka şeyler de var. Sayın Sevigen'in tavrı, sadece bir araziyle ilgili komisyonculuk değil. Başka yerlerden de bahsediliyor. Kendi partisindeki muhalif kanat bundan bahsediyor. Medya inşallah bunları takip eder. Her taşın altından daha kimler çıkacak? Göreceksiniz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler