Galatasaray Emirates Kupası'nı aldı

Emirates Cup'a katılan Galatasaray, dün 1-0 mağlup ettiği Porto maçının ardından bugün ise İngilizlerin efsane takımlarından birisi olan Arsenal'i 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Yayınlanma: 04.08.2013 - 16:10
Abone Ol google-news

Galatasaray, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Emirates Kupası'ndaki ikinci maçında Arsenal'i 2-1 yenen Galatasaray, kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın 2. dakikasında savunmanın hatasından yararlanan Sanogo'nun ceza alanına girer girmez yerden vuruşunda, kaleci Muslera yatarak topu kontrol etti.

18. dakikada Ramsey'in savunmanın arkasına ortaladığı topla buluşan Walcott, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, top yandan auta çıktı.

22. dakikada gelişen Galatasaray atağında Engin, ceza alanında müsait durumdaki Elmander'i topla buluşturmak istedi ancak kaleci Szczesny zamanında çıkarak tehlikeyi önledi.

39. dakikada sol kanatta topla buluşan Walcott'un kaleye ortaladığı topa kimse dokunamayınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

Ev sahibi ekip, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

47. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Amrabat'ın yerden vuruşunda, top kaleci Szczesny'nin müdahalesiyle kornere çıktı.

49. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Chamberlain'in açısını kaybetmesine rağmen çektiği şutta, kaleci Muslera yatarak topu kontrol etti.

50. dakikada Arsenal ceza alanı dışından Emre'nin sert şutunda, top üstten auta gitti.

55. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Drogba'nın bekletmeden vuruşunda, top yandan auta çıktı.

60. dakikada Gibbs ve Mertesacker'i çalımlayarak ceza alanına giren Drogba'nın vuruşunda kaleci Szczesny golü önledi.

66. dakikada Galatasaray ceza yayı üzerinden Giroud'un şutunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

70. dakikaka Walcott'un serbest vuruştan ceza alanına ortaladığı topu Giroud kafa vuruşuyla kaleye yönlendirdi ancak Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

75. dakikada sol çaprazdan Sneijder'in etkili şutunda, kaleci Szczesny topu son anda çeldi.

77. dakikada Miquel ile girdiği ikili mücadele sonrasında Drogba yerde kalınca, hakem Jon Moss penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Drogba, kaleci Szczesny ve meşin yuvarlağı ayrı köşelere göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

88. dakikada Sneijder'in sol taraftan ortaladığı topu ceza alanı içinde kontrol eden Drogba, şık bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

59 bin 608 futbolseverin izlediği karşılaşmayı 2-1 kazanan Galatasaray, ilk kez katıldığı kupayı müzesine götürdü.

Arsenal: Szczesny, Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Gibbs, Arteta, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Walcott, Sanogo

Galatasaray: Muslera, Melo, Hamit, Elmander, Riera, Umut, Chedjou, Semih, Eboue, Engin, Amrabat

 

Galatasaray, yeni sezona kupayla başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlen Emirates Kupası'nda Arsenal'i 2-1 yenen Galatasaray, sezona kupayla başladı. 2000 yılında oynanan UEFA Kupası finalinde penaltılarla Arsenal'i geçerek kupaya uzanan Galatasaray, 13 yıl sonra yeniden karşılaştığı Londra ekibini 2-1 mağlup ederek Fenerbahçe ile yapacağı Süper Kupa finali öncesi moral depoladı.

Maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde sarı-kırmızılı futbolcular ve teknik heyet, "Şampiyon Cim Bom Bom" tezahüratlarıyla kupayı kaldırdı. Kupa, takım kaptanı Sabri ile bu maça kaptan olarak çıkan Eboue'nin ellerinde havaya yükseldi. Tören sonrasında futbolcular kupayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarı-kırmızı taraftarlar, törenin ardından Kulüp Başkanı Ünal Aysal için de "En büyük başkan, bizim başkan" yönünde tezahüratta bulundu.

 

Drogba yine boş geçmedi

Chelsea'de forma giydiği dönemde Arsenal'a karşı 14 maçta 13 gol atan Drogba, Galatasaray formasıyla yine Londra ekibinin ağlarını havalandırdı.

Yıldız futbolcu, biri penaltıdan olmak üzere attığı 2 golle Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri kaydetti.

60 bin kişilik Emirates Stadı'nda 2007 yılından bu yana düzenlenen turnuvada, Galatasaray kupayı kazanan 4. farklı takım oldu.

Kupada, 2007, 2009 ve 2010 yıllarında Arsenal, 2008 yılında Hamburg ve 2011 yılında da New York Red Bulls takımları birinci oldu. Turnuva, geçen yıl Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları nedeniyle yapılmadı.

 

Maçtan notlar

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Emirates Kupası'nın son maçında mücadele edecek Arsenal ve Galatasaray, 13 yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya geldi. İki takım en son 2000 yılında, o zamanki adıyla UEFA Kupası finalinde kozlarını paylaşmıştı. Normal süresi golsüz sona eren mücadelede, sarı-kırmızılı ekip, penaltı atışları sonrasında kupayı müzesine götüren taraf olmuştu.

13 yıl önce oynanan final maçında yine Fatih Terim Galatasaray, Fransız teknik adam Arsene Wenger de Arsenal'ı çalıştırıyordu. Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası'nı kazandığı maçta forma giyen kaleci Taffarel ile Ümit Davala ve Hasan Şaş, bugün teknik direktör Fatih Terim'in yardımcıları olarak yedek kulübesindeki yerlerini aldı.

 

Terim, jübilesinin 28. yıl dönümünde sahada

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, jübile yapmasının 28. yıl dönümünde Emirates Stadı'nda Arsenal karşısında galibiyet mücadelesi verdi. Sarı-kırmızı takımla bugüne kadar çok sayıda başarıya imza atan deneyimli teknik adam, 4 Ağustos 1985'de Trabzonspor ile oynanan jübile maçıyla aktif futbol hayatına nokta koymuştu. 1974-75 sezonunda Adana Demirspor'dan transfer edilen Terim, 11 yıl boyunca Galatasaray formasıyla mücadele etmişti.

 

Tribünler doldu

Arsenal ile Galatasaray arasında oynanan kupanın son maçında, dünkü Porto karşılaşmasının aksine 60 bin kişilik Emirates Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. Galatasaray için ayrılan biletleri kısa sürede tüketen sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını Arsenal karşısında yalnız bırakmadı.

Karşılaşmayı ayrıca Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ve diğer yöneticiler de protokol tribününden izledi.

 

Terim, ilk 11'de 7 yabancıya görev verdi

Teknik direktör Fatih Terim, Arsenal karşısında ilk 11'de 7 yabancı futbolcuyu sahaya sürdü. Deneyimli teknik adam, Londra temsilcisine karşı Muslera, Melo, Elmander, Riera, Chedjou, Eboue ve Amrabat'a ilk 11'de şans verdi. Dün oynanan Porto maçının aksine Drogba ve Sneijder yedek kulübesinde görev beklerken, Umut ve Elmander ileri uçta skor üretmeye çalıştı.

Terim, sarı-kırmızı ekibin Malaga, Napoli ve Porto ile yaptığı hazırlık maçlarının üçünde de penaltı yaptıran Dany'i ilk 11'de düşünmedi. Teknik direktör Terim, dünkü basın toplantısında Kamerunlu futbolcunun Porto maçının devre arasında oyundan çıkmak istediğini ancak kendisinin buna izin vermediğini açıklamıştı. Porto maçında, 86. dakika Melo'nun yerine oyuna giren Semih Kaya, Terim tarafından Arsenal karşısında ilk 11'de görevlendirildi.

 

Eboue, ilk kez eski takımına karşı forma giydi

Galatasaray'ın 2011 yılında Arsenal'dan transfer ettiği Emmanuel Eboue, ilk kez eski takımına karşı forma giydi. Eboue, sahaya sarı-kırmızılı ekibin kaptanı olarak çıktı.

30 yaşındaki Fildişili savunma oyuncusu, 2005-2011 yıllarında Londra temsilcisinin başarısı için mücadele etmişti. Arsenal'da 132 maçta forma giyen Eboue, 5 kez fileleri havalandırmıştı.

 

Arsenal'ın korkulu rüyası Drogba

İngiltere Premier League'de, 2004-2012 yıllarında Chelsea forması giyen Didier Drogba, Arsenal maçlarında toplam 13 gol atarak takımının skor üretmesine önemli katkı sağladı.

35 yaşındaki futbolcu, Arsenal ile yaptıkları 14 maçın 10'unda sahadan galip ayrılırken, bu karşılaşmalarda 13 kez fileleri havalandırdı ve 3 kez de asist yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler