Duvar'a Gezi yansıdı

Dünyanın en ünlü organizasyonlarından biri olan 'The Wall Live'a Gezi damgasını vurdu.

Yayınlanma: 04.08.2013 - 18:28
Abone Ol google-news

Dünyanın en büyük prodüksiyonu olarak kabul edilen “The Wall Live” turnesi kapsamında İTÜ Statyumu’nda konser veren Roger Waters hayranlarını bir kez daha büyülerken, Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenleri Türkçe, “Devlet teröründe ölenler” ifadesiyle andı. Stadyumu dolduran binler “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganını attı.

İstanbul’da dün 2. konserini İTÜ Stadyumu’nda veren dünyaca ünlü sanatçı Roger Waters, konserine Gezi Direnişi’ni anarak başladı. Waters sahnede iken duvara sürpriz bir şekilde Gezi Direnişi’nde yaşamlarını yitirenlerin fotoğrafları yansıtıldı. Waters, sahnede Gezi direnişçileri için “Devlet teröründe ölenler” ifadesini kullanarak direnişi andı. Konserde stadyumu dolduran binlerce kişi “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını attı.

Uğur Mumcu’ya da selam

Görsel şölene dönüşen konserde idam edilen eski başbakanlardan Adnan Menderes, suikasta kurban giden Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu ve Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in fotoğrafları duvara yansıtıldı. Roger Waters konseri öncesi İstanbul trafiğinde yoğunluk yaşanırken Türkiye’nin farklı kentlerinden ve İran’dan da hayranları geldi. Konser için gelen bir İranlı “Bu konser için İran’dan geldim. Daha önce hiç izlememiştim. Çok heyecanlıyım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler