Fransa'dan Esad'ın konuşmasına tepki

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın pazar günkü konuşmasını eleştirerek, "Esad, Suriye halkının meşru talepleri karşısında Mart 2011'de başlattığı kanlı operasyona devam etmek için istekli olduğunu gösterdi" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 05.08.2013 - 20:15
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Jarba'nın Cenevre konferansı için çözüme yönelik görüşme girişimlerinin devam ettiği vurgulandı. Jarba'nın New York'ta 26 Temmuz'da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı görüşmede de bunu dile getirdiği ifade edilen açıklamada, Fransa'nın "özgür ve demokratik" bir Suriye'ye geçiş için siyasi sürecin gerekliliğine inandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, özellikle askeri ve güvenlik malzemelerinin kontrolü dahil tüm yürütme yetkilerine sahip bir geçiş yönetimi oluşumuna yönelik, Cenevre konferansı ve Cenevre 2'de alınacak bu doğrultudaki kararları Fransa'nın desteklediği ifade edildi.

Esad pazar günü geç saatlerde televizyondan yayınlanan konuşmasında "Terörle mücadele politika yoluyla yapılmaz. Demir yumruktan başka yöntemlerin içi boştur" demişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler