CHP listelerine itiraz

İzmir'in Dikili ilçesinde, bir grup CHP'li İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak, CHP'nin belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi aday listesine itiraz etti. CHP'li 6 aday ise iradeleri dışında aday gösterildikleri iddiasıyla adaylıklarının düşürülmesini istedi.

Yayınlanma: 22.02.2009 - 09:08
Abone Ol google-news

29 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için Dikili'de CHP tarafından verilen ve geçici olarak ilan edilen aday listelerine itiraz edildi.

CHP Dikili ilçe örgütünden bir grup partili, Dikili İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruda, CHP'nin belediye meclisi üyeliği için aday gösterdiği Yusuf Altıparmak, Sema Akıncı, Hüseyin Çelik, Sedat Öcal, Erdoğan Doğan, Tevfik Uysal, Yunus Aydın, Ahmet Çoklu'nun adaylıklarının düşürülmesini talep etti.

Başvuruda söz konusu kişilerin ''partinin göndermiş olduğu genelgede belirtilen sürede adaylık başvurusu yapmadıkları, istenilen hiçbir evrakı vermedikleri, adaylık başvuru ücretini parti genel merkezinin banka hesabına yatırmadıkları'' ileri sürüldü.


CHP'li 6 aday istifa etti

Öte yandan, CHP'nin İzmir il genel meclis üyeliği için Dikili'den aday gösterdiği Aşkın Demirci, Ali İhsan Gürcan, Hulusi Dikmen, Ramazan Güven, Veli Çetin ve Salim Çelebi, İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe vererek, ''iradeleri dışında aday gösterildiklerini'' bildirdi. Söz konusu 6 kişi, adaylıklarının düşürülmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler