"Deniz Feneri'nde 2. dalga geliyor"

Deniz Feneri Davası dosyasını Adalet Bakanlığı'ndan önce Türkiye'ye getiren CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, yeni bir iddia gündeme getirerek, "Yakında Deniz Feneri soygununun 2. dalgası başlayacak ve 15 kişi daha yargı önünde hesap verecek" dedi.

Yayınlanma: 22.02.2009 - 11:14
Abone Ol google-news

CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, Adalet Bakanlığı'ndan önce Türkiye'ye getirdiği Deniz Feneri Dosyası ile ilgili; AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün, iddialarına yanıt verdi. Kılıç, "AKP Grup başkanvekili Nihat Ergün, 3 yalan söyledi. İddialarını kanıtlaması için kendisine 3 gün süre veriyorum" dedi.

Kılıç, Ergün'ün, "CHP'nin getirdiği dosyanın sahte olduğu, dosyanın Alman makamlarından rüşvetle elde edildiği ve Ali Kılıç, Türkiye'ye ihanet ettiği" yönündeki suçlama ve iddialarını hatırlatarak, "Bu asılsız iddialarını kanıtlamazsa kendisini mahkemeye vereceğim" diye konuştu.

Kılıç, Deniz Feneri Davası ile yeni bir iddia ortaya atarak, "Yakında Deniz Feneri soygununun 2. dalgası başlayacak ve 15 kişi daha yargı önünde hesap verecek. AKP bu dosyaya da ilgisiz kalırsa, o dosyayı da CHP Türkiye'ye getirerek kamuoyuna duyuracak ve yargıya teslim edecektir. Bu soygunda yer alanların da, uzantılarının da, Türkiye'deki koruyucularının da kaçma dönemi sona ermiştir, hesap dönemi başlamıştır" dedi.

Kılıç şöyle dedi: "Alman mahkemeleri'nde 'yüzyılın soygun hareketi' olarak kabul edilen Deniz Feneri davası mahkumlarının uzantıları da, işbirlikçileri de Türkiye'dedir. Kamuoyunun bilgisine sunduğumuz Deniz Feneri dosyasındaki bilgi ve belgeler Alman polisi ile yargısının belgesidir ve mahkeme dosyasında yer almaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler