Çelik: Atipik bir örgüt

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ergenekon kararlarıyla ilgili eleştirilere “Ergenekon tutuklamalarından sonra faiili meçhul, gözaltında kayıp olmadı. Sonuna kadar adil yargılama” dedi. Çelik, örgütün de tipik değil atipik bir örgüt olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma: 08.08.2013 - 04:01
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, dün düzenlediği basın toplantısında Ergenekon davası kararlarnı değerlendirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemenin kararını tanımadığına ilişkin açıklamalarının gülünç olduğunu belirterek, mahkemenin CHP milletvekili Mehmet Haberal’ın bulunduğu 21 kişiye tahliye kararı verdiğini anımsattı. Çelik, “Peki mahkemenin bu kararını tanımayacak mısınız?” dedi.

Herkesin adil yargılanma hakkının olduğunu kaydeden Çelik, “Bu henüz bitmiş bir süreç değildir. Yargıtay’a gidecektir. Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e gidilebilir. Bu böyleyken ortalığı velveleye vermenin, tehditler savurmanın tehditleri savuranları küçültmekten öte bir faydası yoktur” dedi.

‘Sevsinler sizin gibi askerleri’


Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Günler öncesinden ‘Silivri’yi basacağız, duvarları yıkacağız’ sloganları kime ait. Ergenekon bakiyesi sözüm ona sivil toplum örgütleri günler öncesinden bunu söylüyor. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye bağıranlar avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa size asker olarak patates bile soydurmazdı. Yargıtay aşamasında da eğer bu tarzda giderlerse bence kendi müvekilleri adına gerçek manada savunma yapmış olmazlar.”

Ergenekon’dan beri faili meçhul yok

“Ergenekoncular tutukluğundan beri Türkiye’de faili meçhul, siyasi cinayet yok, devlet adına infaz yok, gözaltında kaybomalar da yok” iddiasında bulunan Çelik, “Bu birşey anlatmıyor mu insanlara? Siz halkın aklıyla alay mı ediyorsunuz. Sonuna kadar adil yargılanma” diye konuştu.

Atipik terör örgütü


Çelik, “Bu nasıl terör örgütü” eleştirileriyle ilgili olarak tipik değil atipik bir terör örgütü olduğunu, zamanla lideri ve mensupları değişebilen bir yapı olduğunu söyledi. Gezi Parkı odaklı gelişmelere benzer olayların sonbaharla birlikte tekrar gündeme gelme olasılığına ilişkin bir soru üzerine Çelik, “ ‘Biz sonbaharda şöyle yaparız haa’ diyenler eğer yanlış yaparsa karşılığını bulacaktır. Ayı ne kadar yol bilirse avcı da o kadar hile bilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler