"Tüm cumhuriyetçilerden destek bekliyoruz"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, ''Bu iktidar, önceki seçimlerde aldığı oy üzerine çıkarsa, buna inanın, 30 Mart sabahı farklı bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu nedenle tüm cumhuriyetçilerden destek bekliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 22.02.2009 - 12:32
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, beraberindeki CHP Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, CHP Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin ve bazı milletvekilleriyle birlikte, CHP'nin İmrahor köyündeki seçim bürosunun açılış törenine katıldı.

Okay, açılışın ardından seçim otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmada, bu yerel seçimin diğerlerinden çok farklı olacağını, ülkenin karanlıktan kurtulacağını ifade etti. Türkiye'nin bu seçimle birlikte bir kırılma noktasına taşındığına dikkati çeken Okay, ''Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşmak isteyenler var. Cumhuriyeti rotasından çıkartmak isteyenler var. Bunlar sadece bugün değil, dün de vardı Menemen'de, Çorum'da, Maraş'ta, Sivas'taydılar. Bu anlayış bugün iktidarda'' diye konuştu.

AKP hükümetinin ülkenin tüm kurumlarını etkisi altına almaya çalıştığını kaydeden Okay, şöyle konuştu: ''Şimdi de yargıyı gözlerine kestirmişler. Türkiye'yi faşist bir anlayışla yöneten iktidar var. Bu seçimlerde bu iktidar, önceki seçimlerde aldığı oy üzerine çıkarsa, buna inanın, 30 Mart sabahı farklı bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu nedenle tüm cumhuriyetçilerden destek bekliyoruz. 29 Mart'ta sandıklara sahip çıkın, aksi halde Mamak ve Çankaya kurtulabilir ya Türkiye Cumhuriyeti ne olacak?''

Ülkenin büyük bir ekonomik krizin pençesinde kıvrandığını belirten Okay, türlü suni gündemlerle bu gerçeğin üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyledi.

Almanya'daki Deniz Feneri Davası'na da değinen Okay, ''Sayın Genel Başkan meydanda dosyayı gösterdi. O dosyada ne var? Dosyada insanların yardımlaşma duygularının istismar edilmesi var. İstismarın sonucunda ise çocuklara alınan gemicikler var'' dedi.

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Tanık, konuşmasında, İmrahor'un kentin göbeğinde olmasına rağmen mahrumiyet bölgesi durumuna düşürüldüğünü söyledi. Tanık, İmrahor'u gerçekleştirecekleri projelerle turizm ve rekreasyon alanı haline getireceklerini ifade etti.

Bölgedeki imar düzenlemelerinin bir an önce tamamlanacağını anlatan Tanık, kalkınmadan bölge insanının da sonuna kadar faydalanacağını sözlerine ekledi.

CHP'nin Mamak Belediye Başkan Adayı Şahin ise şu anda Ankara'nın başında hiç kimsenin memnun olmadığı bir yerel yönetim bulunduğunu ifade etti. Mamak çöplüğü sorununun yıllardan bu yana çözülemediğini öne süren Şahin, ''Şimdi de su meselesi çıktı ortaya. İmrahor'da çöplükten sızan atık suları nedeniyle yıllardır tarım yapılamıyor, hayvanlar ölüyorken artık Kızılırmak suyu ile tüm Ankara'yı zehirliyorlar'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler