Staddaki taraftara alkol muayenesi!

Kayseri'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Stada alkollü gelen sporseverler, gerek stat çevresi gerekse stada girişte alkol muayenesinden geçirilecek'' dedi.

Yayınlanma: 08.08.2013 - 09:41
Abone Ol google-news

Valilikçe düzenlenen bayramlaşma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 3 bin 800 kişiyle Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçında kentin her yerinde önlem alacaklarını ifade etti. Aydın, "Bayramın hemen ertesi günü dünyanın spor devleri arasında yer alan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacağız. Her iki güzide kulübümüzün taraftarını Kayseri'den burunları bile kanamadan göndermek, onlara Fair-Play havasını yaşatmak istiyoruz. Aksine davrananlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca hapis ve para cezası uygulanacaktır. Her iki kulübümüzün taraftarından temel isteğimiz, bunun bir spor karşılaşması olduğu bilincinde, mutlu bir gün geçirmek, takımlarını alkışlamak, karşı takım seyircisinin de stada bu amaçla geldiğini düşünmelerini istiyoruz. Kayseri halkından da her iki kulübümüzün taraftarı konusunda ev sahipliği, hoşgörü bekliyoruz. Patlayıcıları, kesici ve delici aletleri ve hakaret içeren pankartları Kadir Has Stadı'na getirmelerini istemiyoruz. Bunları yapanlar hem 6222 sayılı kanun, hem de Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, para cezası ve spor alanlarına girmelerini uzun süre yasaklayan ceza alacaktır" diye konuştu.

Emniyet müdürü Aydın, yurt içi ve yurt dışından Süper Kupa için Kayseri'ye gelecek sporseverlerin karaborsa ve sahte bilet satanlara itibar etmemelerini, başta İstanbul, Ankara ve Sivas gibi illerden de gelecek 3 bin 800 kişilik güvenlik görevlilerinin stat çevresinde yoğun önlemler alacaklarını belirterek, Stada alkollü gelen sporseverler, gerek stat çevresi gerekse stada girişte alkol muayenesinden geçirilecekler ifadelerini kullandı. Aydın, maça geleceklere de uyarıda bulunarak, şunları söyledi

"11 Ağustos 2013 Pazar günü saat 20.30'da Kadir Has Stadyumu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında oynanacak Süper Kupa müsabakasında stadyum giriş kapılarında yoğun ilgi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları ve mağduriyetleri önlemek için stadyuma seyirci girişi saat 16.00'dan itibaren sağlanacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler