Erdoğan'dan Baykal'a 'Meydanlara gel' çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "televizyonda düello" davetine, "Sayın Baykal, bırak televizyonu, meydan burada.İşte meydan. Bunlar meydanların dilini anlamaz, bilmez. Millet bunların geçmişini, tarihini, cemaziyel evvelini çok iyi bilir, 29 Mart günü de bunlara sandıkta en iyi cevabı zaten verir" dedi.

Yayınlanma: 22.02.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart Yerel seçim gezileri kapsamında partisinin Adıyaman mitinginde yaptığı konuuşumada; muhalefete yüklenirken, AKP iktidarının 6 yıllık icraatlarını anlattı.

Erdoğan, muhalefet partilerinin Ankara dışına çıkmadıklarını, muhalet etmeyi ise medyaya havale etiklerini savundu. Erdoğan, Maliye Bakanlığı'nın Doğan Yayın Grubu'na başlattığı vergi incelemesini hatırlatarak, kenhdisine ve Hükümete yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Erdoğan, "Şu anda bir CHP medyası var. O medyanın avukatlığını da Sayın Baykal yapıyor. Dün Adana meydanında çıkmış, baktım gayet başarılı bir avukatlığa soyunmuş. Bu ülkenin, bu devletin Maliye Bakanlığı normal, mutat incelemelerinden birini yapmış. Ortada bir netice var, bunun avukatlığı sana mı kaldı? Ama 29 Mart'ta ben inanıyorum ki Sayın Baykal'ın avukatlık belgesini bu millet yok edecek. Bu çamur siyasetini bırak, bu ülkede adil siyaset yap. İftira atarak, karalayarak, yalanlarla, haksız ithamlarla milletin partisi AK Parti'sini yıpratamazsın. Elinde dosyalarla bize iftira atamazsın. Sayın Baykal, sen önce Hazine'nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Önce bunu hallet. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etmiş, 1 trilyonu da senden tahsil etmiş. Sen önce bunun hesabını ver. Siz sağda solda insanlara iftira atarak bir yere varamayacaksınız. Eğer elinde deliller varsa, yargıya gidin. Belediye başkanlarımın dokunulmazlığı yok, git yargıya. Bizimle de ilgili varsa bir belgen git yargıya. Yok ki neyle gideceksin, yok."


"Benimle neyi konuşacaksın"

Erdoğan, "Benimle neyi konuşacaksın sen" diyerek; Baykal'ın, "televizyonda düello" çağrısına "Bırak televizyonu, meydan burada. Sayın Baykal, İş burası, iş burası" yanıt verdi.

AKP iktidarları döneminde yolsuzlukların hortumunun kesildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi: "Asıl rahatsızlık buradan geliyor. Çünkü daha önce buralardan nemalanmaya alışmışlardı. Şimdi hortum kesildi, sıkıntıları burada. Ama bunlardan çekinen, bunlardan imtina eden bir hükümet yok, kararlıyız. Onlar kendi çamurları içerisinde kaybolmaya başladılar. Bize çamur atmak isterken, kendileri boğazlarına kadar batağa gömüldüler. Şimdi, çırpındıkça batıyorlar. Hem kendileri çamura saplandı hem de yandaş medyaları çamura saplandı. Diyorlar ki, hükümet medyanın sesini yok farz ediyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz bu ülkede iktidara gelirken o yandaş medyayla iktidara gelmedik ki. Bu aziz milletle iktidara geldik. İşte meydan. Bunlar meydanların dilini anlamaz, bilmez. Ama benim Adıyamanlı kardeşim bunları çok iyi tanır. Bunların geçmişini, tarihini, cemaziyel evvelini çok iyi bilir. Adıyamanlı kardeşim 29 Mart günü de bunlara sandıkta en iyi cevabı zaten verir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler