İlker Başbuğ'un rütbeleri sökülecek mi?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İlker Başbuğ'un rütbelerinin sökülmesiyle ilgili olarak "Mahkum olursa mahkumiyetin neticesi rütbenin alınacağı mevzuatı vardır" dedi.

Yayınlanma: 09.08.2013 - 09:56
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İlker Başbuğ'un rütbelerinin sökülmesi konusunda, "İlker Başbuğ'a bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Milletimizin biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Mahkum olursa mahkumiyetin neticesi rütbenin alınacağı mevzuatı vardır. Bu sadece Türkiye'de değil yurtdışındaki ülkelerde de var. Daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanı mahkum oldu ve rütbeleri alındı.Sonuçta buda bir hüküm. Mevcut mevzuatta var. Bu hüküm olduğu sürece bu uygulanacaktır" dedi.

Bakan Yılmaz, Yargıtay'ın dava ile ilgili ne karar vereceği şimdiden bilmenin mümkün olmadığını belirterek şöyle dedi: "Şimdiden 'Biliyorum' demek ön yargılı olur. Yargıtay dosyanın içeriğine, iddiaya, savunmaya, hakimin delilleri nasıl değerlendirdiğine, usulde eksiklikler var mı, esasta bir yanılgı veya hata var mı bakar. En sonunda da bir karar verir. Yargıtayın kararı da kesin değil. Artık Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını da tanıdık. Orası da kesin değil. Artık Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurma hakkı var. Dolayısıyla çok aşama var. Burada olan insanlara şunu demiyoruz. Nasıl olsa bu süreçlerden geçecek bekleyin. Muhakkak belki bu süreçlerin tamamlanması yıllar alacak. Eğer bir kişi hakkında bir haksız karar verilmişse bu adaletin sağlanmasına kadar geçen süredeki bekleme de o kişi için bir haksızlık olur tabii ki. Ama en doğru kararı millet kendi vicdanında veriyor. O milletin verdiği karar hiç sarsılmıyor ve yanılmıyor. Biz dolayısıyla bu gerekçeli kararı görelim diyoruz. Gerekçeli karardan sonra Yargıtay'ın kararı çıksın diyoruz. Kesinleştikten sonra da umarız ki bu milletin vicdanı yanılmaz. Bir adaletli karar çıkmış olur. Bu adaletli karar hem sanıklar için hem Türk milleti için herkes için bir huzur getirir. Bizde genel bir söz vardır. Hukukun kestiği parmak acımaz, hatta şeriatın kestiği parmak acımaz. Her devirdeki bulunan kişilerin inancıyla dayandığı güvendiği neticesinde alınan kararlardan kimsenin bir zarar görmeyeceği düşüncesi vardır."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler