"Davos gerginliği AB ile ilişkileri etkilemeyecek"

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, Davos'taki gerginlikle ilgili olarak, ''Bu yaşanan gerginlik Türkiye ve AB arasındaki ilişkileri etkilemeyecek'' dedi.

Yayınlanma: 22.02.2009 - 15:03
Abone Ol google-news

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, eşi Nevin Sungur ile birlikte Yalova'da oturan kayınpederi Nusret Sungur'u ziyaret etti.

Burada gazetecilerin ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışına'' ilişkin sorularını yanıtlayan Lagendijk, şöyle konuştu:
''Bu yaşanan gerginlik Türkiye ve AB arasındaki ilişkileri etkilemeyecek. Bu İsrail ve Türkiye arasında yaşanan gerginlikti. Gerçi ben de Başbakanın Davos'taki tarzından ve tavrından kendi adıma hoşnut kaldığımı söyleyemem. Başbakanın öyle davranmaması gerekiyordu. Fevri davrandı. Dolayısıyla davranışını pek onayladığımı söyleyemem ama Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin de 50 yılık geçmişi var. Güçlü ve eski bir ilişki tarihi bu. İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkileri muhtemelen etkileyecektir ama Türkiye ve AB arasındaki ilişkilere etkisi olacağını düşünmüyorum.''

Lagendijk, ''Türkiye'nin küresel krizden ne kadar etkileneceği'' yönündeki soru üzerine, ''Umuyorum Türkiye ve IMF arasında bir anlaşma sağlanacaktır'' dedi.

Türkiye'nin de küresel krizden mutlaka etkileneceğini vurgulayan Lagendijk, şunları kaydetti:
''(Teğet geçecek) diye bir söz dönüyor belki ama bu böyle değil maalesef. Türkiye de bu krizden çok fazla etkilenecek. Burada da sağlam durabilmesi için bu kriz karşısında IMF ile anlaşma yapması gerekecek. Ancak bu şekilde sırtını sağlam bir şeye dayayabilir. Umarım ki bu belirsizlik sarmalından çıkıp anlaşma yakında sağlanabilir. Türkiye'nin özellikle bu kriz döneminde buna ihtiyacı olacak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler