Kocaeli'den farklı galibiyet

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Kocaelispor arasında Ali Sami Yen stadında oynanan karşılaşma sona erdi. Ligin son sıradaki takımı Kocaelispor Galatasaray karşısında farklı bir galibiyet elde etti. Kocaelispor, Murat Hacıoğlu'nun ve Taner Gülleri'nin attığı gollerle Galatasaray'ı 5-2 mağlup etti.

Yayınlanma: 22.02.2009 - 18:13
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de bu sezon evinde hiç yenilmeyen Galatasaray, 21. haftada ilk mağlubiyetini ligin alt sıralarında bulunan Kocaelispor'dan 5-2'lik tarihi bir skorla aldı.

Ligde toplam yenilgi sayısı 6'ya çıkan sarı-kırmızılılar, evinde ise Kocaelispor maçına kadar hiç yenilgi tatmamış, ancak Antalyaspor ve Kayserispor ile berabere kalmıştı.

Daha önce bu sezon ligde deplasmanda Fenerbahçe'ye 4-1, Eskişehirspor'a 4-2 mağlup olan Galatasaray, ilk kez kalesinde 5 gol birden gördü.

Galatasaray, daha önce iç sahada Beşiktaş'tan, 4-2 kazanılan maçta 2 gol yemişti.

 

"Skibbe istifa" sesleri

Taraftarlar, maçtan sonra teknik direktör Michael Skibbe'yi istifaya çağırdı. Taraftarlar, ''Skibbe istifa'' diye tempo tutarken, Sabri'ye de büyük tepki gösterdi, küfürlü tezahürat yaptı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, ayrıca maçın bitimiyle birlikte, ''Formayı çıkarın gidin'' diye bağırdı.
Galatasaray'da alınan mağlubiyet nedeniyle Başkan Adnan Polat ve futbol şubesi üyelerinin hayli üzgün oldukları gözlendi.

 

Galatasaray 10 dakika 10 kişi oynadı

Galatasaray, karşılaşmayı Servet'in sakatlanması nedeniyle 10 kişi tamamladı.
85. dakikada bileğinden sakatlanan Servet, oyuna devam etmek istemesine rağmen sedyeyle soyunma odasına götürüldü.

Servet, sakatlandığı pozisyon sonrası kenar yönetimine değişiklik işareti yaptı. Maçın hakemi ve takım arkadaşları 3 değişikliğin yapıldığını söylemesi üzerine tecrübeli oyuncu, oyunda kalmak için gayret gösterdi. Ancak kendini iyi hissetmeyen Servet, oyunu terketmek zorunda kalırken, sedyeyle oyun alanından ayrıldı.

Galatasaray, 3 oyuncu değiştirdiği için son 5 dakikayı ve uzatmalardaki 5 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Bu arada, Servet ve Emre Güngör'ün kontrol amaçlı hastaneye gittikleri bildirildi.

 

Baros kaçırdı, maç gitti

Galatasaray, skor 3-2 durumdayken Baros ile penaltı atışından yararlanamazken, maç bir anda döndü.

Baros'un 87. dakikada kullandığı penaltı atışını, Serdar'ın yerine oyuna dahil olan yedek kaleci Kılıçarslan kurtarırken, Kocaelispor aynı dakikada rakip kaleye inerek bir gol daha buldu ve rakibinin direncini bitirdi.

 

Taner büyüklere her maçta gol attı

Kocaelispor'un tecrübeli futbolcusu Taner Gülleri, bu sezon 4 büyük takımla oynanan her maçta fileleri havalandırmayı başardı.

Ligde daha önce Beşiktaş (2-5), Fenerbahçe (2-3), Galatasaray (1-4) ve Trabzonspor (1-2) maçlarında gol bulan Taner, bu akşam da büyüklere gol atma alışkanlığını sürdürerek 4 gol birden attı.

Taner, daha önce gol attığı bu karşılaşmalarda gol bulmasına rağmen, takımı hiç puan alamamışken, bu kez Kocaelispor Galatasaray'ı deplasmanda yenmeyi başardı.

Ligde şu ana kadar 9 golü bulunan Taner, Galatasaray karşısında kaydettiği 4 golle toplamda 13 gole ulaşarak gol krallığında da iddialı duruma geldi. Taner, ayrıca bu sezon ligde bir maçta 4 gol atan ilk futbolcu oldu.

Kocaelispor, Galatasaray karşılaşmasıyla birlikte, bu sezon ilk kez deplasmanda maç kazanmayı başardı.

 

Serdar Kulbilge devam edemedi

Kocaelispor'un kalecisi Serdar Kulbilge, sakatlığı nedeniyle maçı tamamlayamadı.
İlk yarıda Ümit Karan ile girdiği bir hava topu mücadelesinde kaburgalarına darbe alan Serdar, ikinci yarıya başlamasına rağmen ağrıları nedeniyle teknik heyetinden değiştirilmesini isteyerek yerini Kılıçarslan Kopuz'a bıraktı.

 

Maç kadrosu ve hakemler

Hakemler: Deniz Çoban, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan
 

Galatasaray: De Sanctis, Emre Güngör  (Dk. 65 Baros), Meira, Servet, Sabri, Mehmet Topal, Lincoln, Mehmet Güven (Dk. 46 Barış), Kewell, Nonda, Ümit  (Dk. 46 Arda)
 

Kocaelispor: Serdar Kulbilge (Dk. 49 Kılıçarslan), Ross, Emrah, Sadigov, Ergün, Adem, Levent, Nsumbu, Murat  (Dk. 65 Moreira ), Taner, Agbetu (Dk. 84 Serdar Topraktepe )
 

Goller: Dk. 15 Mehmet Topal, Dk. 73 Lincoln (Galatasaray), Dk. 24, 64, 87 ve 90 Taner, Dk. 35 Murat (Kocaelispor)
 

Sarı kartlar: Dk. 64 Ross, Dk. 84 Emrah, Dk. 86 Nsumbu, Dk. 90 Kılıçarslan (Kocaelispor), Dk. 86 Sabri (Galatasaray)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler