Beşiktaş kârlı çıktı

Turkcell Süper Lig 21 haftayı da geride bıraktı. Sivasspor 21. haftada da liderliğini sürdürürken, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kaybettiği puanlar Beşiktaş'a yaradı. İşte ligdeki son gelişmeler...

Yayınlanma: 22.02.2009 - 19:54
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de 21. hafta tamamlanırken, Sivasspor liderliğini sürdürüyor.21. haftada sahasında Eskişehirspor'u 1-0 yenen Sivasspor, puanını 45'e yükselterek, liderliği kaptırmadı.

Sivasspor'u 2. sıradan takip eden Trabzonspor ise bu hafta sahasında Denizlispor'a 2-0 yenildi. Geçen hafta liderle aynı puanı paylaşan ve birincilik koltuğuna son derece yaklaşan Trabzonspor, bu fırsatı iyi değerlendiremedi. Sahasında 3 puandan olan Trabzon ekibi, 42 puanla 2. sıradaki yerini korudu.

Bu hafta Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kayıpları Beşiktaş'a yaradı. Deplasmanda Gaziantepspor'u 3-0 yenen siyah-beyazlı ekip, 39 puanla 5. sıradan 3. sıraya yükseldi.

Bu sezon Ankara'da yaptığı maçlarda yüzü gülmeyen Fenerbahçe, başkent deplasmanında çıktığı 3. maçta Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildi. Ankara'daki 3. yenilgisini alan sarı-lacivertli ekip, bu hafta da 37 puanla 4. sırada yer aldı.

Haftanın son maçında düşme hattındaki Kocaelispor'u ağırlayan Galatasaray ise yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı karşılaşmadan 5-2 yenik ayrıldı.

Teknik direktör Michael Skibbe'nin, hafta içinde UEFA Kupası'nda Girondis De Bordeaux ile oynanacak maçı düşünerek sahaya yedek ağırlıklı bir kadro sürmesi, sarı-kırmızılı ekibi 3 puandan etti. Galatasaray, böylece 37 puan ve averajla 5. sıraya geriledi. Sarı-kırmızılı fileleri 4 kez havalandıran Taner Gülleri maçın yıldızı olurken, 87. dakikada Galatasaraylı Milan Baros, bir penaltı kaçırdı.

Gol krallığı yarışında Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros, 15 golle ilk sıradaki yerini korudu. Galatasaray-Kocaelispor maçında sarı-kırmızılı fileleri 4 kez havalandıran Taner Gülleri, gol sayısını 13'e çıkardı ve 2. sıraya yerleşti. Bu futbolcuyu 11 golle Sivassporlu Mehmet Yıldız, 10 golle Eskişehirsporlu Youla ve Gaziantepsporlu Tabata, 9 golle de Fenerbahçeli Alex, Trabzonsporlu Gökhan Ünal, 8 golle de Galatasaray'dan Lincoln ile Ankaraspor'dan Mehmet Çakır izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler