Travestiye, kadına şiddet yasası uygulandı

Ankara'da birlikte yaşadığı kişi tarafından dövülen travesti Ali A. için kadına şiddet yasası uygulandı. İsmail O.'ya uzaklaştırma cezası geldi

Yayınlanma: 13.08.2013 - 09:04
Abone Ol google-news

Ankara adliyesi ilginç bir karara imza atarak, travestiyi döven erkeğe "uzaklaştırma" cezası verdi. Çankaya ilçesinde kısa süre önce cinsiyet değiştiren Ali A. birlikte yaşadığı erkek arkadaşı İsmail O. tarafından öldüresiye dövüldü. Polisi arayarak yardım isteyen Ali A., erkek arkadaşından da şikayetçi oldu. Polis, olay gecesi Ali A.'nın yaşadığı hayati tehlikeden dolayı İsmail O. için evden uzaklaştırma kararı alırken dosyayı da nöbetçi aile mahkemesine gönderdi. Mahkeme dosya üzerinden yaptığı inceleme sonrasında Ali A. ve erkek arkadaşı için 6284 sayılı ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu uyguladı. Örnek niteliğindeki kararda İsmail O.'nun bir ay süreyle Ali A.'nın yaşadığı ev ile iş yerinden uzaklaştırılmasına ve belirli bir alana yaklaştırılmamasına karar verildi.

İlk kez uygulandı

Kararda, "Tedbir kararı isteyen Ali A.'ya yönelik İsmail O tarafından şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, tedbirlere aykırı davranması halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi uygulanmasına" hükmedildi. Sabah gazetesinin haberine göre kararın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü'ne bildirilmesine ve gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine de karar verildi. Böylece ilk kez, eşinden, ailesinden şiddet gören, aynı evde yaşayan aile bireyleri için uygulanan Kadına Şiddet Yasası'ndan, Türkiye'de bir travesti de faydalanmış oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler