Ayvalık'ta tatilcilere ATM şoku

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bayram tatilcilerinin banka kartlarının kopyalandığı ve hesaplarının boşaltıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.08.2013 - 18:24
Abone Ol google-news

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bayram tatili için gelen birçok kişinin banka kartlarının kopyalandığı ortaya çıktı. Hesaplarından para çekildiğini fark eden onlarca kişi banka şubelerine gidip durumu bildirdi. İncelemede, ilçedeki beş ayrı bankanın beş ATM’sinde kart bilgilerini kopyalayan düzenek bulundu.

Ayvalık İlçe merkezi ile turistik beldelerinde Şeker Bayramı tatilini geçiren çok sayıda kişi, tatil dönüşü banka hesaplarının boşaltıldığını görünce şok yaşadı. Banka şubelerine giden mağdurların durumu bildirmesi üzerine ilçedeki ATM’lerde inceleme yapıldı. Beş ayrı bankanın beş ATM’sinde kart bilgilerini kopyalamak için kullanılan düzenek ele geçirildi. Şikayet üzerine, mağdurların hesap hareketleri dondurulurken, polis de yurt dışı bağlantılı olduğu düşünülen şebekenin peşine düştü. ATM’lerdeki güvenlik kamerası görüntülerine incelenmek üzere el konuldu. Bankaların, incelemelerini tamamladıktan sonra mağdurların zararlarını karşılayacağı ifade edildi. Bu arada ilçede yaşayan yüzlerce kişinin inceleme nedeniyle hesabının dondurulduğu, ilçede para akışının neredeyse durma noktasına geldiği belirtildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler