İlklerle dolu Süper Kupa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda 2012-2013 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe arasında pazar akşamı oynanan ve Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren TFF Süper Kupa karşılaşması birçok ilke sahne oldu.

Yayınlanma: 13.08.2013 - 15:41
Abone Ol google-news

Sponsor geliri

Biletli 26 bin 428 sporseverin takip ettiği ve Almanya, Hollanda, Fransa, Romanya, Yugoslavya, Portekiz, Polonya'nın da aralarında bulunduğu 39 ülkede naklen yayınlanan 7. Süper Kupa mücadelesi, 370 bin Dolar ile bugüne kadarki en yüksek sponsor gelirine ulaştı. Böylece Galatasaray ile Fenerbahçe kulüpleri, daha önceki yıllarda dağıtılan sponsorluk gelirlerinin çok daha fazlasını elde etti.

"SAYGI" tişörtü

Karşılaşma öncesi tribünleri dolduran taraftarlara, hem bu karşılaşma hem de sezon öncesi centilmenlik mesajını içeren tişörtler armağan edildi. Ön yüzünde "SAYGI", arkasında ise Süper Kupa, takım logoları ile maçın oynandığı yeri belirten yazının bulunduğu tişörtler, maçı hatırlatacak anlamlı hediyelerden biri oldu.

"Maç Doksan Dakika, Dostluk Ömür Boyu" sloganı

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin geçmişte oynadığı mücadelelerden derlenen ve Fair-Play görüntülerinin yer aldığı klip ise, taraftarların büyük beğenisini kazandı. Lefter Küçükandonyadis ile Metin Oktay'ın tokalaştığı sahne ile sona eren klip, her iki takım taraftarlarınca uzun süre alkışlandı. Stadyumun dört cephesine asılan "Maç Doksan Dakika, Dostluk Ömür Boyu" sloganı, aynı zamanda bu kliple bütünleştirildi. Bu karşılaşmaya özel hazırlanan 200 kişilik gösteride de, saygı ve Fair-Play mesajları verildi.

Fair-Play plaketi

Müsabakanın sonunda sahibini bulan Süper Kupa, her iki takımın efsane kaptanları Cüneyt Tanman ve Oğuz Çetin tarafından birlikte sahaya getirilerek kaideye konuldu. Fair-Play davranışının en güzel örneklerinden birini sergileyen Tanman ve Çetin'e, günün anısına plaket takdim edildi.

Maç seremonisinde, son bir hafta içerisinde kaybettiğimiz Beşiktaş'ın eski futbolcusu Nazmi Bilge, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Selçuk Yula ve Gençlerbirliği'nin eski yöneticisi Ekrem Üstündağ anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Madalya skandalı

Karşılaşmanın ardından ilk olarak 2. olan Fenerbahçe madalyalarını aldı. Daha sonra da Galatasaray ekibine madalyaları verildi. Ancak madalyaların iki takıma da yanlış verildiği ortaya çıktı. Fenerbahçeli futbolculara 1.'lik madalyası verildiği ortaya çıkarken, Galatasaraylı futbolculara da 2.'lik madalyasının verildiği öğrenildi.

Erken patlayan konfeti skandalı

Didier Drogba'nın uzatma dakikalarında attığı golle mücadeleyi 1-0 kazanan Galatasaray'da futbolcular ve teknik heyet karşılaşma sonunda kupa seremonisinin yapılacağı yere doğru hareket etti.

Madalyalarını alan sarı kırmızılı futbolcular kupanın getirilmesini beklerken birden patlayan konfetiler şaşkınlık yarattı.


SÜPER KUPA MAÇI TARAFTAR İSTATİSTİKLERİ

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek Süper Kupa mücadelesini izleyen Galatasaray taraftarlarının yüzde 86.1'i erkek, yüzde 13.9'u kadınlardan oluştu. Bu oran, Fenerbahçe taraftarları için yüzde 85.7 erkek, yüzde 14. 3 kadın şeklinde gerçekleşti.

Galatasaray taraftarlarının yüzde 48.71'i Kayseri, yüzde 7.78'i Ankara, yüzde 5.48'i Nevşehir, yüzde 5.01'i Adana ve yüzde 4.74'ü İstanbul'dan; Fenerbahçe taraftarlarının ise yüzde 40.89'u Kayseri, yüzde 10.89'u Ankara, yüzde 6.70'i Nevşehir, yüzde 5.18'i İstanbul ve yüzde 3.81'i Adana'dan karşılaşmayı izlemeye geldi.

6222 sayılı yasa uyarınca stadyum girişlerinde yapılan kontrollerde ise, yasaya muhalefet eden 6 kişi tespit edilerek, tribüne girişlerine izin verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon