Gökçek yargı kararına uydu!

Başta Akay Kavşağı'nın yapımı sırasında yargının verdiği kararlara uymamakla suçlanan Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gün Anakent Belediye Meclisi’nden farklı bir yetki istedi. Gökçek, Kolej’e yapılacak Köprülü kavşak ihalesinin yargı kararları nedeniyle iptal edilmesi gerektiğini savunarak, bu konda yetki verilmesini istedi. Yetki oy çokluğu ile verildi.

Yayınlanma: 14.08.2013 - 11:46
Abone Ol google-news

Anakent Belediye Meclisi’nin önceki gün başlayan Ağustos ayı toplantılarında Melih Gökçek’in bir istemi dikkat çekti. Gökçek, kendi imzasıyla meclise gönderdiği başkanlık yazısında, Kolej Kavşağı’na yapımı planlanan köprülü kavşak ihalesinin yargı kararları nedeniyle iptal edilmesi gerektiği, bu amaçla izin verilmesi istendi.

Meclise gönderilen yazıda Kolej Köprülü Kavşağı için 28 Ağustos 2007 tarihinde Belediye İhale Komisyonu’nun yaptığı ihaleyi AA Grup İnş. San. Tic. A.Ş ile aynı yıl Ekim ayında sözleşme imzalandığı dile getirildi. Yazıya göre, 3 Milyon 950 bin TL bedelli ihalenin yargı süreci şöyle gelişti:
. Ankara 5. İdare Mahkemesi, 22 Eylül 2008’de işlemin yürütmesini durdurdu.
. Danıştay 6. Dairesi, 6 Nisan 2010 tarihinde, Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin aldığı karara yapılan itirazı reddetti ve yürütmenin durdurulması kararını yerinde buldu.
. Daha sonra Danıştay 6. Dairesi, 16 Aralık 2011 tarihinde bu konudaki karar düzeltme istemini de reddetti.
Yargıda alınan kararlar nedeniyle Gökçek, belediye meclisine gönderdiği yazıda ihalenin iptal edilmesine onay istedi. Meclis’te yapılan oylamada CHP muhalif oy kullandı. Oy çokluğu ile alınan kararın ardından köprülü kavşak için yapılan ve sözleşmesi imzalanan ihale iptal edilecek. Bu kapsamda firmaya da yatırdığı teminat iade edilecek.
 

Vazgeçti mi?

Gökçek’in verilen yargı kararları nedeniyle ihaleyi iptal etme yetkisi almasının ardından, bölgede yeni bir köprülü kavşak projesini gündeme getirip getirmeyeceği bilinmiyor. CHP’li bazı meclis üyeleri, kendilerinin bu belirsizlik nedeniyle red oyu kullandıklarını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler