Süper Lig'de perde açılıyor

Futbolseverlerin lig hasreti sona eriyor. Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu, 88 günlük aranın ardından yarın başlayacak.

Yayınlanma: 15.08.2013 - 07:34
Abone Ol google-news

19 Mayıs 2013'te Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan 2012-2013 sezonunun ardından yaklaşık 3 ay ara verilen Süper Lig'de, 56'ncı sezonun perdesi yarın açılacak.

Türkiye'nin 7 bölgesindeki 14 ilden 18 takım, 9 ay sürecek toplam 306 maçlık sezonda, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla, belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak.

55'inci sezonunu Galatasaray'ın şampiyonluğuyla geride bırakan Süper Lig'de geçen sezon ligden düşen Mersin İdmanyurdu, Orduspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yerlerini bu sezon Çaykur Rizespor, Kayseri Erciyespor ve Torku Konyaspor aldı.

İstanbul'dan 4, Kayseri'den 2 takım

Yeni sezonda İstanbul'dan 4 takım (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa) mücadele ederken, Kayseri'den 2 takım, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor yer alacak.

Ligde ayrıca, Ankara'dan Gençlerbirliği, Antalya'dan Medical Park Antalyaspor, Bursa'dan Bursaspor, Elazığ'dan Sanica Boru Elazığspor, Eskişehir'den Eskişehirspor, Gaziantep'ten Gaziantepspor, Karabük'ten Kardemir Karabükspor, Konya'dan Torku Konyaspor, Manisa'dan Akhisar Belediyespor, Rize'den Çaykur Rizespor, Sivas'tan Sivasspor, Trabzon'dan da Trabzonspor mücadele edecek.

İlk yarı 29 Aralık'ta sona erecek

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu yarın başlayıp, 29 Aralık 2013 tarihinde yapılacak 17. hafta maçlarıyla devre arası tatiline girilecek.

İkinci yarı, 27 günlük aranın ardından, 26 Ocak 2014'te yapılacak 18. hafta maçlarıyla başlayacak ve sezon 18 Mayıs 2014'te tamamlanacak.

İlk derbi 5. haftada

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda ilk derbi 5. haftada Beşiktaş ile son iki yılın şampiyonu Galatasaray arasında, siyah-beyazlıların ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Ligde 11. haftada Kadıköy'de Fenerbahçe-Galatasaray, 13. haftada ise yine Kadıköy'de Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri yapılacak.

Öte yandan, ligin ilk haftasında Beşiktaş-Trabzonspor, 7. haftasında Fenerbahçe-Trabzonspor ve 16. haftasında da Galatasaray-Trabzonspor maçları yapılacak.

41 hakem görev yapacak

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda 41 hakem görev yapacak.

Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak hakemler içinde en kariyerlisi Cüneyt Çakır. Cüneyt Çakır'ın yanı sıra, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan, FIFA kokartlı hakemler olarak ligde düdük çalacak.

Üst Klasman Hakem listede yer alan 9 isim, bu sezon ilk kez Süper Lig'de görev yapacak. Ferhan Kestanlıoğlu, Onur Karabaş, Serkan Tokat, Erkan Engin, Murat Özcan, Alper Ulusoy, Özkan Çeliker, Abdulkadir Bitigen ve Bülent Birincioğlu, Süper Lig'de ilk kez düdük çalacak.

Yeni teknik direktörler

Süper Lig'de 2013-2014 sezonuna kulüpler ağırlıklı olarak teknik direktör değişikliği ile giriyor.

Ligde mücadele edecek 18 kulüpten 12'si geçen sezonu bitirdiği teknik adamlarla yolunu ayırırken, sadece 6 kulüp başarıyı eski teknik adamlarla arayacak.

Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Gaziantepspor, Kasımpaşa, Kayserispor ve Torku Konyaspor takımları geçen sezonu tamamladıkları hocalarla yeni sezona hazırlanırken, Beşiktaş, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Medical Park Antalyaspor, Sanica Boru Elazğıspor, Sivasspor ve Trabzonspor ise teknik adamlarını değiştirdi.

Yeni sezonda takımların başında 12 Türk, 6 da yabancı teknik adam görev yapacak.

Maçlar 16 statta oynanacak

Süper Lig'de yeni sezonda maçlar 14 ilde, 16 ayrı statta yapılacak.

Yeni sezonda 4 takım, 2 stadı ortak kullanacak. Kayseri'nin iki ekibi Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda rakiplerini ağırlayacak. Beşiktaş ise BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak yeniden yapımı aşamasında yeni sezonda maçlarını Kasımpaşa ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayacak. Siyah-beyazlılar, derbiler ve yüksek önem teşkil eden Süper Lig'deki bazı maçlarını ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacak.

Beşiktaş'ın derbileri oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı, 76 bin 92 kişiyle en çok seyirci alan stat durumunda.

Ligde yeni sezonda maç oynanacak statlar içinde koltuk kapasitesi en az olanlar Medical Park Antalyaspor ve Kardemir Karabükspor'un statları. Medical Park Antalyaspor'un maçlarını yapacağı Akdeniz Üniversitesi Stadı'nın koltuk kapasitesi 7 bin 83 olarak açıklandı. Yenileme çalışmaları süren Kardemir Karabükspor'un maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın kapasitesi ise şimdilik 7 bin 593 olarak bildirildi.

İlk haftanın programı

Spor Toto Süper Lig'de yarın başlayacak 2013-2014 sezonunun ilk hafta maç programı şöyle:

Yarın:

21.45 Medical Park Antalyaspor-Kayseri Erciyesspor (Akdeniz Üniversitesi)

17 Ağustos Cumartesi:

20.00 Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

20.00 Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği (Yeni Rize Şehir)

21.45 Torku Konyaspor-Fenerbahçe (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)

18 Ağustos Pazar:

20.00 Eskişehirspor-Bursaspor (Eskişehir Atatürk)

20.00 Akhisar Belediyespor-Sanica Boru Elazığspor (Manisa 19 Mayıs)

21.45 Beşiktaş-Trabzonspor (Atatürk Olimpiyat)

19 Ağustos Pazartesi:

20.00 Kayserispor-Sivasspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

21.45 Galatasaray-Gaziantepspor (Türk Telekom Arena)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler